Posjetili smo prvi hrvatski candle bar u kojem možete uz čašu gina izraditi svoju mirisnu svijeću

Posjetili smo prvi hrvatski candle bar u kojem možete uz čašu gina izraditi svoju mirisnu svijeću

Posjetili smo prvi hrvatski candle bar u kojem možete uz čašu gina izraditi svoju mirisnu svijeću

Mirisi su jedan od najvećih saveznika u stvaranju atmosfere. Nema ugodnijeg osjećaja od onoga kada upalite mirisnu svijeću i uživate s voljenom osobom uz ukusnu večer ili u omiljenom filmu, dok se prostorijom širi ugodan miris.

Osim što su prelijepe dekoracije i savršeno se uklapaju u svaki interijer, postoji i nekoliko prednosti korištenja mirisnih svijeća na naše zdravlje, život i tijelo. One poboljšavaju raspoloženje, ublažavaju mentalni stres, poboljšavaju kvalitetu života i sna.

Lit Lab – candle bar koji osvaja mirisom i dizajnom

U potrazi za omiljenim mirisima i neobičnim svijećama, posjetili smo svijeća bar koji nas je osvojio mirisima, ali i izgledom. Lit Lab je hrvatski brend koji je nastao 2020. godine, a iza njega stoji bračni par Andrea i Ivan.

Na samom početku, planiram da svoju ljubav prema mirisima pretoči u jednu posebnu priču te ponudi nešto drugačije na našem tržištu. Kako kažu, njihov je zadatak bio stavljati osmjehe na lica ljudima u izazovnim vremenima i stvarati neke nove sretne uspomene koje ćemo svi povezivati ​​s mirisom.

Ne, s vremenom se javila potreba za fizičkim školama, ali nisu željeli biti samo „svjećarnica“, već ste u ovom slučaju htjeli približiti svjetske trendove i ponuditi nešto novo na našim prostorima. Takav je rođen prvi hrvatski svijećnjak.

Svoju svijeću možete izraditi i sami

Koncept svijeća bara je da, osim što kod njih možete kupiti redovne kolekcije, kupcima pružaju mogućnost kreiranja mirisne svijeće koje žele – od izbora same staklenke, fitilja (pamučni ili drveni) do mirisa kojih sada u ponudi imaju već preko 100 i, naravno, samog natpisa za svijeću.

Nedugo nakon otvaranja fizičke lokacije postali su prvi brend u Hrvatskoj koji održava takav tip radionica izrade mirisnih svijeća. Osim samog postupka izrade i odnošenja svoje svijeće doma, pružamo vam zabavu i ugodnu atmosferu. Natpise za svoje svijeće osmišljavate sami, ponudimo vas ginom ili sokovima, au pauzi poslužujemo najbolje macaronse u gradu ili neki drugi desert. Cijeli proces traje 2-3h (a ponekad se ostanemo družiti i nakon završene radionice). 😀

Radionice se održavaju svaki vikend u Lit Lab studiju, a prijaviti se može preko web-stranicegdje odaberete termin radionice.

Kako izgleda proces izrade?

Proces izrade mirisne svijeće je kompleksan. Svako mirisno ulje zahtijeva tjedno testiranje, miješanje s voskom i pronalaženje savršenog omjera svih komponenti koje stvaraju jednu mirisnu svijeću. Nakon što taj (ponekad pomalo frustrirajući) proces završi s konkretnim mirisnim uljem nađemo „sweet spot“, kreće avantura. Mirisnu svijeću tvore staklenka u koju stavljamo odgovarajući fitilj i izlijevamo mješavinu voska i mirisnog ulja. Fitilj učvrstimo i idući dan podrežemo na odgovarajuću duljinu (jako bitno! :D). Nakon toga čekamo 10-14 dana prije nego što ju možemo upaliti.

Osim što su izrađene u profesionalnim uvjetima prostora koji je prilagođen za izradu mirisnih svijeća od strane osoba koje su certificirane za izradu mirisnih svijeća (što je na našem tržištu rijetkost), svijeće su izrađene od 100% sojinog voska te mirisnih ulja koja se nabavljaju iz najkvalitetnijih tvornica. . Sve to začine super natpisima, a mogu se personalizirati po želji kupaca.

Mirisna priča mladog bračnog para

Osim što oboje imamo svoje favorite, imamo i jedan zajednički koji uveseljava naš stambeni prostor. Mirisno ulje koje nas neodoljivo podsjeća na naše prvo zajedničko putovanje (prije 8 godina). Naime, hotel u kojem smo tada odsjeli imao je predivan miris koji se protezao cijelim prostorom. U tom periodu proživjeli smo zbilje predivne trenutke pa možete zamisliti oduševljenje kada smo tijekom našeg mirisnog putovanja s Lit Labom naletjeli na miris koji je gotovo identičan.

Iako na tržištu postoji mnogo brendova koji izrađuju mirisne svijeće, Lit Lab se razlikuje, između ostalog, vrijeme što je ovome mladom bračnom paru ovo puno vrijeme posao iu potpunosti su mu posvećeni. U brendu se gotovo sve svoje vrijeme i resursi pokušavaju izgraditi lijepu mirisnu priču.

Velika pažnja posvećena je održivosti

Kroz cijeli period postojanja brenda educiramo se i unaprjeđujemo (kako brend, tako i sebe). S velikim brojem kupaca razvili smo odličan odnos, a neki su nam postali čak i prijatelji.

Cijeli koncept brenda razvijen je ne samo da uljepša prostor i oplemeni ga mirisom nego i da razveseli ljude. Uz sve navedeno, veliku pozornost posvetili su održivosti i ekološkoj komponenti svojih proizvoda. Sirovine s kojima rade su prirodne i razgradive, baš kao i sva ambalaža koju koriste, mirisi su bez kancerogenih i štetnih spojeva, ali fitiljima nema olova. Za svaki proizvod nude refile. Kada potrošite proizvod ambalažu možete prenamijeniti za nešto drugo ili ih vratiti, a oni će vas napuniti istim ili drugačijim mirisom.

Duhoviti natpisi koji osvajaju na prvu

Od početka je najprodavaniji proizvod mirisne svijeće s natpisom „moj posljednji živac“ u svim svojim mirisnim varijantama, kažu nam Andrea i Ivan.

Osim mirisnih svijeća u Lit Labu možete pronaći gotovo sve mirisne dodatke – od mirisnih sprejeva za prostor i za tkanine, mirisa za aute, mirisa za tepihe, mirisne difuzore, svijeće u raznim oblicima do mirisnih voskova i dodataka za svijeće.

Trenutno smo u procesu razvoja novih proizvoda koji će se isticati jedinstvenom, sarkastičnom i duhovitom grafikom i vezati uz naš brend, a krasiti će majice i pamučne torbe.

Ako su i vas osvojile ove svijeće, skoknite do njihovog dućana. Proizvode možete pronaći u Lit Lab studiju na Ilići 330A ili na webshopu www.litlabhr.coma pojedine kolekcije mogu se pronaći u biranim dućanima i suvenirnicama diljem Hrvatske.

Najčitanije

Učitati još

Više o temiIzvor: Journal.hr