Slavonka: Nizozemska palačinka sa svježim voćem

Nizozemska palačinka nije novost u našoj kuhinji, samo što se kod nas često pripremala puno veća, u protvanu za cijelu obitelj, a ova se nizozemska tradicionalno priprema u tavi. Obje verzije su jednako ukusne, idealan način za brži desert za cijelu obitelj.

Sastojci:

Za tavu od 22 cm

  • 100 g brašna
  • žlica šećera
  • malo muškatnog oraščića
  • 2 žlice arome vanilije
  • 1 vanilin šećer
  • 2 jaja
  • 100 ml mlijeka
  • 10 g maslaca

Postupak:

Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. U posudu za miksanje dodajte suhe sastojke – brašno, šećer, muškatni oraščić te vanilin šećer. Promiješajte. Dodajte aromu vanilije, jaja i mlijeko pa promiješajte da se sjedini. Tavu zagrijte na štednjaku pa na njoj otopite maslac i pustite da se zagrije. Smjesu za palačinku istresite u tavu, pecite 30 sekundi, a onda tavu prebacite u pećnicu pa nastavite peći još 15-20 minuta. Na još toplu dodajte svježe voće i šećer u prahu.

Više o temiIzvor: Journal.hr