Roditelji teško optužuju vozača: 'Vrijeđa nam djecu zbog nacionalnosti, zove ih konjima', evo što kaže prijevoznik

Foto: Pixabay/Ilustracija

Autor: Dnevno.hr/MP

Roditelji učenika iz Široke Rijeke, malog mjesta u blizini granice s BiH, požalili su se da im vozač autobusa karlovačkog Autotransporta vrijeđa djecu, nakon čega je, tvrde, prestao primati putnike na križanju na kojem je to radio dotad i to sada radi kilometar i pol. dalje.

Obje stanice su improvizirane, radi se o križanju s nerazvrstanom cestom jer prave stanice ne postoje na ruti do 20 kilometara udaljenog Vojnića, a do prve stanice u Miholjskom đaci imaju 15 kilometara.

Putnici sada moraju hodati kilometar i pol po opasnoj državnoj prometnici koja spaja D-1 s graničnim prijelazom Maljevac.

Roditelji su se požalili na vozače, rekli su da njihovo dijete ide u četvrti razred te da je iz sela još osmero đaka i nešto drugih putnika. Dodaju da je svih godina autobus stajao na tom raskrižju ispred kuće.

Roditelji: Djecu vrijeđa jer su Bošnjaci, pitao ih je za janjetinu i krmetinu

Majka dječaka Fatima Dolić za Jutarnji rekla je da je vozač djecu nazivao magarcima i konjima, da im je psovao mater, a kako su 1. svibnja imali polaganje kamena temeljca za Islamski centar, navodno ih je pitao hoće li ga voditi na janjetinu i krmetinu. Majka je ogorčena jer smatra da je to vrijeđanje na nacionalnoj osnovi s obzirom na to da su svi đaci koje primili u autobusu u Širokoj Rijeci Bošnjaci i muslimani.

Dodaje da je Autotransportu Karlovac napisala s molbom da se vozač tako ne ponaša, ai drugi roditelji su joj potvrdili da su njihova djeca žale. Sutradan je uslijedila reakcija, vozač je samo prošao kraj putnika na stanici. Navodno je njezino pismo iz Autotransporta pročitano na sastanku na temu autobusnih stanica u Vojniću, no, tvrdi, to je ispalo kao neka vrsta sprdačine i pošalice koja je izazvala smijeh.

Prijevoznik: Vozač je upozoren, požalio se na neprimjereno ponašanje učenika

U Autotransportu kažu da su na tu temu održali sastanak u Općini Vojnić, na kojem su bili i predstavnici roditelja učenika iz Široke Rijeke te da su tamo zaključili kako će se, dok se na propisan način ne obilježe i sagrade autobusna stajališta, za što je Općina naručila projektnu dokumentaciju, zaustaviti na najprikladnijim i najsigurnijim lokacijama.

Na odabranim mjestima, kažu, moguće je samo maknuti autobus s kolnika radi sigurnog ulaska putnika.

“Na prigovoru na ponašanje vozača uzeta je njegova pisana izjava, upozoren je na ponašanje iako on ističe da je ponašanje učenika pri vožnji u autobusu ponekad neprimjereno. On je na to upozorio roditelje, na čemu su mu se zamjerili, stoga ne bismo spekulirali o uzročno-posljedičnoj vezi ukidanja stanice”, kažu u Autotransportu za Jutarnji.

Autor:Dnevno.hr/MP

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr