Spojili ste Tijelovo i vikend? Evo kakvo nas vrijeme čeka: Kiša i grmljavina, ali negdje i sunce

NA SNAZI METEOALARM

Foto: Zvonimir Barišin/PIXSELL/DHMZ

Dio Hrvata spaja blagdan Tijelovo s nadolazećim vikendom, a tijekom ova četiri dana mogući su pljuskovi s grmljavinom, zbog čega je na snazi ​​i žuti meteoalarm

U četvrtak, na blagdan Tijelova će na Jadranu biti pretežno, a unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Ponegdje je moguća i kratkotrajna magla ujutro, javlja se Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

– Od sredine dana mjestimice jači razvoj oblaka te pljuskovi praćeni grmljavinom, uglavnom u unutrašnjosti gdje lokalno mogu biti i jače izraženi. Vjetar ploča, na Jadranu umjeren sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 23 do 28 °C – navode iz DHMZ-a.

Foto: screenshot/dhmz

Na snazi ​​je i žuti meteoalarm za dio Hrvatske i to zbog grmljavinskog nevremena.

Foto: screenshot/dhmz

U petak će u unutrašnjosti biti djelomično sunčano i nestabilno, uz jači razvoj oblaka od sredine dana. Mjestimice će biti pljuskova i grmljavine. Na Jadranu će biti sunčano, bez pljuskova su mogući na obali sjevernog dijela.

Foto: screenshot/dhmz

– Vjetar uglavnom slab te će ujutro ponegdje biti magle, osobito po kotlinama i uz rijeke. Na Jadranu poslijepodne umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 16, na Jadranu između 17 i 21, a najviša dnevna većinom od 23 do 27 °C – prognoza je DHMZ-a.

I za petak je na snazi ​​žuti meteoalarm, no samo za zagrebačku i osječku regiju i to zbog opasnosti od grmljavinskog nevremena.

Foto: screenshot/dhmz

Prema prognozi DHMZ-a, vrijeme za vikend bit će nestabilno, a mogući su pljuskovi i grmljavinska nevremena u unutrašnjosti. Na Jadranu će biti pretežito oblačno.

Foto: screenshot/dhmz

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr