Vjekoslav Majetić iz tvrtke DOK-ING predstavlja Hrvatsku na svjetskoj završnici programa EY Poduzetnik godine

Ovoga četvrtka u Monacu će osmeročlan stručni žiri globalnog programa EY Poduzetnik godine, koji organizira konzultantsko-revizorsku tvrtku EY, proglasiti novog EY Svjetskog poduzetnika godine. Hrvatsko poduzetništvo i svoju priču o poslovnom uspjehu u konkurenciji 49 poduzetnika iz 45 zemalja predstavljat će Vjekoslav Majetićosnivač i vlasnik tvrtke DOK-ING koja razvija i proizvodi robotizirane sustave posebnih namjena koji štite ljudski život u obavljanju najopasnijih poslova, primarno u razminiranju, vatrogastvu i rudarstvu, navodi se u priopćenju.

Vjekoslav Majetić je svoje mjesto među svjetskom poduzetničkom elitom osigurao nakon što je u ožujku ove godine proglašen pobjednikom osmog po redu hrvatskog EY Poduzetnika godine u konkurenciji 51 poduzetnika od 38 domaćih tvrtki.

Program EY Svjetskog poduzetnika godine održava se od 6. do 9. lipnja, a našu će poduzetničku scenu Majetić predstavljati zajedno s delegacijom koju čine i neki od članova žirija hrvatskog izdanja programa.

– Vjekoslav Majetić i DOK-ING rade nevjerojatne stvari, koje, osim što su konkurentne na tržištu, imaju iznimnu vrijednost za društvo. Svi kandidati na svjetskom izboru su uspješni, dokazuju da su inovativni, izvrsnost i briga za zajedničku cijenu te da je uspjeh moguć unatoč brojnim izazovima. On predstavlja upravo te kvalitete i stoga mu u ime EY-a Hrvatska želim svu sreću na ovom nezaboravnom putovanju – rekao je Berislav HorvatCountry Managing Partner u EY-u Hrvatska.

Događaj od svjetskog značaja

Kroz trodnevni program, hrvatski će pobjednik i delegacija imati priliku sudjelovati na brojnim panelima i predavanjima inspirativnih poduzetnika i predavača, a posebna vrijednost dodjele nagrada EY Svjetskog poduzetnika godine je povezivanje s alumnijima programa i svjetskim poslovnim liderima.

Kako bi odabrali pobjednika, osam sudaca procijenit će postignuća svakog natjecatelja prema četiri kriterija – poduzetničkom duhu, vrsti, rastu i utjecaju. Ovogodišnji kandidati dolaze iz 30 različitih industrijaa koji se pokazao kao najhrabriji u preuzimanju rizika, najviše orijentiran održivosti i budućem poslovanju te dao najveći doprinos društvu doznat ćemo u četvrtak, 8. lipnja 2023.

– Čast mi je biti dio svjetskog izbora za EY Poduzetnika godine jer predstavlja posebno priznanje dugogodišnjem uspješnom radu naše tvrtke. Veselim se druženju s kolegama poduzetnicima, razmjeni ideje i razmišljanja te vjerujem da će ovo biti jedno uzbudljivo iskustvo – rekao je Majetić uoči odlaska u Monako.

Tijekom više od tri desetljeća rada njegova tvrtka DOK-ING ostvarila je poslovnu suradnju s vladama i ministarstvima, nevladinim organizacijama i agencijama te s komercijalnim tvrtkama u cijelom svijetu. Posljednjih nekoliko godina Majetić radi na razvoju novog postrojenja za zbrinjavanje otpada koji funkcionira na vrlo ekološki prihvatljiv način, a istovremeno je i ekonomski isplativ, s obzirom na proizvode koje generira, a koji se mogu dalje koristiti.

Majetić i njegov DOK-ING osmi je hrvatski predstavnik na izboru za EY Svjetskog poduzetnika godine. Prvo hrvatsko izdanje održano je 2014. godine kada je titulu prvog hrvatskog EY Poduzetnika godine ponio dvojac Alan Sumina i Zoran Vučinić iz tvrtke Nanobit. Godinu kasnije, najboljim je proglašen Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix. Marko Pipunić iz osječke tvrtke Žito pobjedn

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr