Otvorile su se ogromne pukotine duboke više od kilometra: Hitna evakuacija tisuća ljudi

Velike pukotine pojavile su se na cestama u blizini stambenog kompleksa u okrugu Jinnan u Tianjinu. Prema informacijama koje su na društvenim mrežama objavile lokalne vlasti, pukotine sežu do dubine od 1300 metara.

Od 3. lipnja evakuirano je 3899 stanovnika iz najmanje tri zgrade, visine od 25 katova, u obližnje hotele, prenosi Globalno vrijeme.

Gradske vlasti Tianjina nazvale su incident “iznenadnom geološkom katastrofom” nakon što su prve informacije primljene od stručnjaka i nekoliko vladinih odjela koji su snimili lokacije.

“Ne može se isključiti da je bušenje geotermalnih izvora rezultiralo gubitkom tla i njegovim urušavanjem u tom području”, priopćili su.

Doprinosi korisnicima interneta
Od 31. svibnja došlo je do velikog slijeganja tla u Fengjin Courtyard Community of Tianjin Country Garden, a mnoge pukotine vidljive golim okom pojavile su se u zajednici i okolnim cestama.
Slijeganje je zahvatilo mnoge zgrade, među kojima se nagnula i najteže oštećena neboder broj 39. Oko 4000 stanovnika zajednice hitno je evakuirano. Troškovi selidbe su naglo porasli u kratkom roku, a veliki predmeti se ne mogu premjestiti.
8. lipnja službeno je priopćeno da je stručna skupina utvrdila da je uzrok iznenadne geološke katastrofe. pic.twitter.com/fhBh7rA3Fl

— Učitelj Li nije vaš učitelj (@whyyoutouzhele) 8. lipnja 2023

Na fotografijama objavljenih na društvenim mrežama mogu se vidjeti iskrivljene ceste, a navedeni je ‘incident’ skrenuo pozornost na pitanje sigurnosti stambenih zgrada u Kini. Inače, kineska je vlada uvela stroga pravila i oštre kazne u slučaju nezadovoljavajućeg upravljanja nekretninama.

Veliki otvori pojavili su se na cestama u blizini stambenog kompleksa u okrugu Jinnan u Tianjinu u Kini, prisiljavajući vlasti da spašavaju stanovnike.#Kina #Tianjinhttps://t.co/nmEpf6MTQJ

— ABP UŽIVO (@abplive) 9. lipnja 2023

Uz to, kineske su vlasti nedavno pokrenule nekoliko sastanaka na visokoj razini o pripravnosti za geološke i skrivene katastrofe.

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr