Beta verzija iOS-a 17 dostupna je za besplatno preuzimanje

Za testiranje beta verzije iOS-a, Apple više ne traži godišnju pretplatu od 99 dolara. Drugim riječima, svaki se korisnik može prijaviti iu potpunosti besplatno preuzeti najnoviji iOS 17, odnosno njegovu testnu inačicu. To također vrijedi i za ostale tvrtke operacijske sustave, poput iPadOS-a, macOS-a i watchOS-a.

Kako biste isprobali najnoviji iOS, korisnici se moraju prijaviti za Apple Developer Program sa svojim Apple ID-om. Uz mogućnost testiranja, besplatni paket uključuje i pristup alatima za programeri Xcode, kao i pristup Appleovim forumima i svojevrsni pomoćnik za prijavu grešaka i davanje povratnih informacija.

Ako se, pak, netko odluči platiti 99 dolara godišnje, dobit će niz drugih pogodnosti, uključujući podršku Applea i mogućnost distribucije aplikacije u App Storeu. Što sve donosi besplatan, a što plaćeni paket, prilažemo u nastavku.

Razlika između besplatnog i plaćenog paketa.  📷 Fotografija: Apple
Razlika između besplatnog i plaćenog paketa. Fotografija: Apple

Apple je na nedavno održanom WWDC-u predstavio nove verzije svojih operativnih sustava. Najviše interesa izazvao je iOS 17 koji će poboljšati bitne aplikacije poput FaceTimea i iMessagea. Prikazan je i novi iPadOS 17, te macOS Sonoma, tvOS 17 i watchOS 10. Sve detalje možete saznati u našem tekstu na sljedećoj poveznici.

Više o temiIzvor:Bug.hr