Finale HT-ova Telekom eSports prvenstva: Od 907 prijavljenih igrača najbolji igraju u finalu

Bliži se finale regionalnog gaming natjecanja Telekom eSports prvenstvo koje se ove godine održava po drugi put u organizaciji Hrvatskog Telekoma. Završno natjecanje održat će se 10. lipnja na Visokom učilištu Algebra u Zagrebu s početkom u 10:00 sati. Kampus koji se nalazi u Gradišćanskoj ulici 24 jedan je od najmodernijih kampusa u Hrvatskoj, a ulaz za ovo događanje je besplatan.

Svi mečevi igraju se ‘Best of 3’, što znači da je potrebno pobijediti u dvije runde igranja, a prvi su u rasporedu natjecatelji FIFA-e s početkom u 10:00 sati. Finalisti ove igre su CLA_brstimir i CLA_marac90 koji su pojedinačno nosili nagradu. U igri LOL igra se u timovima i njihovu borbu za prvo mjesto gledat ćemo u 11:30 sati, a najbolji timovi koji su ušli u finale su Void Esports čiji igrači dolaze iz Makedonije, Švedske, Srbije i Rumunjske te Spiritual Zero čiji igrači dolaze iz Hrvatske i Srbije. Zadnja utakmica u rasporedu je CS:GO u 15:00 sati, a finalisti su Zero Tenacity i Jake bube. Raspored je podložan promjenama, ovisno o trajanju meča.

Natjecanje je moguće pratiti na Twitchu: https://www.twitch.tv/telekomesports, a na ovogodišnjem izdanju Telekom eSports Championshipa prijavilo se čak 30 posto više poluprofesionalnih i profesionalnih igrača i timova u usporedbi s prošlom godinom.

„Izrazito velik odaziv od 907 igrača u registracijskoj fazi, dokaz je koliko izvoz raste popularnost na ovim prostorima. Kao i dosad i ove godine nastojali smo širiti svijest o odgovornom ponašanju u virtualnom svijetu, što je od izuzetne važnosti za današnje generacije koje odrastaju u digitalnom dobu. I u budućnosti nastojat ćemo pružiti dodatnu vrijednost našim sudionicima, s obzirom na sve veći interes, vjerujem da ćemo pozitivno utjecati na velik dio mlađe generacije”, izjavila je Branka Bajt, direktorica Sektora za brend Hrvatskog Telekoma.

Poruka „esport nije samo igra“ ni

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr