Ništa od Biuka! Los Angeles je prelomio, ne puštaju ga na Euro

OSTAJE U SAD-U

Foto: Kirby Lee

Mislim da je i Stipe ovime na gubitku jer bi mu Europsko prvenstvo bilo veliko iskustvo, ali barem nam je sada jasna situacija te se nastavljamo pripremati, prokomentirao je izbornik Skočić

Hrvatski nogometni savez je od 18. svibnja nekoliko puta kontaktirao Anđeli na ovo Stipe Biukaa tek 10. lipnja stigla je povratna informacija kako klub neće odobriti Biuku dolazak na pripreme te potom nastup na U-21 Europskom prvenstvu.

Nažalost, iz kluba je stigla nepovoljna odluka za nas i za Stipu, koji je bio jasan u želji da nastupi za mladu reprezentaciju kojoj je dao važan doprinos na putu do Eura. Žao mi je zbog Stipe, njegovih suigrača i izbornika jer se radi o odličnom igraču, ali kako U-21 Europsko prvenstvo nije u Fifinom kalendaru, klub je imao pravo donijeti ovakvu odluku. Uvjeren sam da bi za Stipu, a stoga i za njegov klub, ovaj nastup na Euru bio vrlo koristan i vrijedan, no u klubu to nisu tako prepoznali, a mi to moramo prihvatiti –kazao je tehnički direktor A i U-21 reprezentacijeStipe Pletikosa.

POGLEDAJTE VIDEO: Stipe Biuk u Los Angelesu

Tako Dragan Skočić neće moći računati na bivšeg nogometaša Hajduka koji bi trebao biti među ‘vatrenima’ na nadolazećem velikom natjecanju.

Fotografija: Gary A. Vasquez

– Žao nam je zbog ovakvog raspleta jer gubimo jednog odličnog igrača, ali s obzirom na manjak komunikacije od Los Angelesa proteklog tjedna nije neočekivana takva odluka. Mislim da je i Stipe ovime na gubitku jer bi mu Europsko prvenstvo bilo veliko iskustvo, nijedan klub nije donio odluku koju moramo prihvatiti i ići dalje. Barem nam je sada jasna situacija te se nastavljamo pripremati kako bi u maksimalnom izdanju dočekali početak Europskog prvenstva – izjavio je izbornik Dragan Skočić.

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr