U sitne sate vrebao maloljetnika! Ništa ne sluteći, hodao je prema kući, a onda mu se stranac prišuljao iza leđa: 'Stavio mu je nož pod vrat'

Foto: Goran Mehkek / CROPIX/Ilustracija

Autor: Dnevno.hr

Užas koji se prije dva dana dogodio u Zaprešićujedan će maloljetnik dugo pamtiti.

Naime, njemu je, kako je izvijestila policija, muškarac (28) prijetio da će ga ubiti i zapaliti mu kuću te mu je stavio nož pod vrat.

Prema policijskom izvještaju sumnja se da je 8. lipnja 2023. godine oko 23.40 sati na području Zaprešića muškarac na ulici ugledao maloljetnika koji je tada pješice vratio svojoj kući. S ciljem oduzimanja tuđe pokretne stvari, sumnja se, krenuo je pješice za maloljetnikom, a zatim mu se obratio i zatražio novac.

Stavio mu nož pod vrat

Dolaskom do kuće u kojoj živi, ​​maloljetnik je uspio ući u dvorište što nije spriječilo osumnjičenog da učini isto. Po ulasku u dvorište, sumnja se, osumnjičeni je prislonio maloljetnika uz ogradu, zgrabio torbicu koju je maloljetnik nosio oko ramena te iz nje izvadio novčanik, a potom iz njega otuđio kovani novac.

Od namjere osumnjičeni nije odustao već je prijeteći, maloljetniku je stavio nož pod vrat i naredio da mu preda svoj mobitel što ga je on u strahu za svoj život i učinio.

Niti tada nije bio zadovoljan otuđenim već je nastavio ozbiljno prijetiti maloljetniku da će ga usmrtiti i zapaliti mu kuću ukoliko mu on iz svoje kuće ne donese novac ili elektroničku opremu.

Izletjeli članovi obitelji

Uočivši što se događa, iz kuće su izašli članovi maloljetnikove obitelji tražeći osumnjičenog, dok je jedan od njih uspio uhvatiti osumnjičenog za odjeću, no 28-godišnjak se istrgnuo i mašući nožem pobjegao s mjesta događaja.

Sljedećeg dana u jutarnjim satima policijski službenici uhitili su osumnjičenog, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja on je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu.

Autor:Dnevno.hr

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr