Uselio na krov zgrade u Zagrebu pa napravio 'penthouse': “Imam sve papire i pečat”

Kaže i da je sve potpuno sigurno te da nema bojazni da bi nešto moglo pasti s krova.

Na vrhu zgrade u Paljetkovoj ulici u Prečkom izrastao je penthouse, ali ne idiličan kakav se nerijetko viđa na Manhattanskim vizurama, većneugledan i opasan,požalila nam se čitateljica. Naime, jedan od stana uselio je u nekadašnju kotlovnicu zgrade koja je, nakon što je zgrada priključena na gradsku toplanu, prenamijenjena u mali stambeni prostor.

Tamošnji podstanar podmirivao je osnovne troškove, ali je odjednom počeo bespravno graditi po terasi na vrhu, postavljajući kakve šupe i objekte, objasnila nam je čitateljica, a cijelu priču potvrdio iZoran Ivičić, predstavnik stanara na ulazu broj 10.

– Između njega i bivšeg predstavnika postojao je nekakav interni dogovor da će ondje moći stanovati te da će izvršavati i sitne domaće popravke za nekoliko ulaza i svi smo bili načisto s time dok se nije počeo širiti po čitavoj terasi. Dio stanara do gore ne može niti doći jer je ovaj metalnim vratimazatvorio stubište,koje ujedno služi i kao protupožarni prolaz. Čak i mi koji možemo do gore ne usudimo se jer se čovjek toliko proširio da je do ruba prolaz širok jedva pola metra. Pa tu bi samo vrhunski alpinisti poput Stipe Božića ili ekipe iz HGSS-a mogle proći. Tu su plinske boce i sve se bojim kako će biti kad uprži ono pravo ljetno sunce – objašnjava nam Ivičić.

Domeće kako susjeda ne žele istjerati, već samo uputiti na to da ga netko zaustavi u bespravnom širenju po vrhu zgrade koje predstavlja v.eliku opasnost kako za stanovnike tako i za prolaznike Paljetkove, stoji Večernji list.

– U nekoliko navrata smo ga zamolili da prestane s time i da ukloni sve što je opasno s vrha zgrade. Nek se dogodi neko jače nevrijeme, pitanje je što će završiti nekome na glaviotpuhati s vrha zgrade. Ne želimo imati nikoga na duši i zato stalno molimo i pokušavamo usmeno iskomunicirati situaciju, ali on za nas nema sluha – govori Ivičić pa domeće kako su od travnja do danas upravo krenuli tražiti i službenim putem pa je do njih navratila i inspekcija upravitelja zgrade, Gradskog. stambeno-komunalnog gospodarstva, kao i komunalni redari, ali unatoč izvršenom očevidu konkretnih pomaka, govori Zoran, do sada nema.

Tvrdi da je sve legalno: Sve je dogovoreno s prijašnjim predstavnikom stanara

AliMarijan Parlovstanovnik spornog penthousea ma broju 12 kaže kako je sve napravljeno legalno.

– Sve što se nalazi ovdje napravio sam, ali sve je dogovoreno s prošlom predstavnicom stana. Ona je skupila potpise od suvlasnika da se kotlovnica preuredi i da ja budem taj koji će to gore srediti. Imam sve papire i njezin pečat da sve što sam radio, radio sam prema dogovoru – objašnjava Parlov koji nam je potvrdio da je obavljao popravke za svoje i susjedne ulaze.

– Nema što nisam napravio za cijelu zgradu, uključujući i određivanje te kotlovnice. Tu je bilo stvarno svega, igli, smeća i svi su bili složni da ja to sredim – govori nam Parlov.

A poručuje i kako je sve u potpunosti sigurno i da nema straha da bi nešto moglo pasti s krova. – Sve sam učvrstio, nema šanse da će nešto pasti gore, postavljene su ograde. Uz to, nije istina da sam zablokirao požarn

Više o temiIzvor:Poslovni.hr