Dok čekamo nove nastavke Bridgertona, gledamo ove povijesne serije

povijesne serije

Dickinson

Povijesna serija Dickinson teleportirat će nas u 19. stoljeće. Ondje naslovnu junakinju Emily Dickinson, jednu od najpoznatijih američkih pjesnikinja, zatičemo u ranoj mladosti. Serija se fokusira na njezine odnose s obitelji, prijateljima i društvom u cjelini. Istražuje teme kao što su rodne uloge, seksualni identitet i umjetničko izražavanje, dok pruža pogled u kulturnu i političku klimu vremena. Glavna uloga povjerenika je mladoj zvijezdi Hailee Steinfeld.

povijesne serije

Poldark

Povijesna drama Poldark prati vojnog satnika Rossa Vennora Poldarka, koji po povratku s bojnog polja pronalazi svoj svijet znatno drugačiji od onoga koji je napustio prije tri godine. Počinjemo novo poglavlje u njegovom zajedničkom životu. Ova drama nastala je prema romanima Winstona Grahama, a nerijetko se svrstava među najromantičnije britanske serije. Dostupna je pet sezona te vjerujemo kako će se namiriti svi obožavatelji ovog žanra.

povijesne serije

Pozlaćeno doba

Ako ste voljeli serijuOpatija Downton, onda morate dati priliku i ovoj povijesnoj drami. Naime, tvorac obožavanog Downton AbbeyjaJulian Fellowes, kreator serije Pozlaćeno doba. Radnja je smještena u američko “zlatno doba”, koje je bilo vrijeme velikih gospodarskih promjena, a posljedično i društvenog sukoba između starih elita i novih bogataša. Novi nastavci hvaljene serije mogli bi stići već ove jeseni, a do tada nam ostaje uživanje u prvoj sezoni.

povijesne serije

Više o temiIzvor: Journal.hr