Pametne naočale koje donose e-knjige izravno ispred očiju

Predstavljanjem Appleovog novog “prostornog računala” Vizija Pro, gotovo je sigurno da će oživjeti ekosustav aplikacija za virtualnu i proširenu stvarnost, kao i da će startup zajednica pokušati “zajahati” na tu vrijednost inovacija. Jedna od kompanija koja sada također ulazi u područje glavnih uređaja je Sol, sa svojim naočalama Sol Reader. Ne, ovaj je gadget potpuno drugačije namijenjen od Appleovoga, iako se također nosi poput naočala na licu.

Za potpuno iskustvo čitanja

Sol Reader je, naime, namijenjen isključivo za čitanje knjiga na ovaj način. Njihove naočale, tek nešto glomaznije od klasičnih sunčanih naočala, pred oči korisnika donose dva malena e-ink zaslona, ​​poput onih na popularnim e-čitačima. Dijagonala im je po 1,3″, a razlučivost 256×256 točaka. Za okretanje stranica i druge kontrole koristi se mali daljinski upravljač.

Baterija ovim naočalama daje 25 sati autonomije između punjenja, ugrađeno je 64 MB memorije za pohranu knjiga, a uz njih se dobiva i kabel za punjenje te opcionalna kutija za prenošenje.

Sol Reader zamišljen je kao uređaj za ljubitelje knjiga koji će se moći izolirati od okoline i uživati ​​u čitanju, bez animiranih 3D prozora, skočnih obavijesti ili drugih ometajućih čimbenika. Dakle, potpuno drugačije iskustvo od onoga što nudi Vision Pro. Njegova cijena također nije približno u istoj kategoriji kao Appleov set – točno je deset puta niža i iznosi 350 dolara u prednarudžbi.

Daljinski upravljač za Sol Reader
Daljinski upravljač za Sol Reader

Tvrtka Sol za ovaj je projekt prikupila već 5 milijuna dolara ulaganja još prošle godine, a njihov je proizvod sada dostupan u ograničenom obliku za privatno beta testiranje. Oni, koji bi ga željeli kupiti, mogu svoj primjerak rezervirati po spomenutoj cijeni i time se upisati na listu čekanja za isporuku.

Više o temiIzvor:Bug.hr