Apple planira predstaviti i jeftiniju verziju načelnika za proširenu stvarnost

Iako je Apple oduševio javnost predstavivši Vision Pro na ovogodišnjem WWDC-u, mnogi su ipak ostali zatečeni početnom cijenom od čak 3.500 dolara. Ne, kako navodi Bloombergov reporter i dugogodišnji Appleov analitičar, Mark Gurmantehnološki gigant iz Cupertine uskoro bi mogao izbaciti jeftiniju verziju svoga načelnika.

„Apple trenutno planira predstavljanje jeftinijeg modela već krajem 2025. godine, što znači da neće debitirati otprilike dvije godine nakon prvog Visiona Pro. Istovremeno, Apple već radi na drugoj generaciji svoga načelnika s bržim procesorom, što ukazuje na njihovu strategiju ‘dva uređaja’, poput standardnog iPhonea i iPhonea Pro“, objašnjava Gurman u svom Uključivanje bilten.

Gurman nagađa da bi se jeftinija verzija Appleovog naslovnika mogla zvati „Apple Vision“ ili „Apple Vision One“. Kako tvrdi, ta bi inačica trebala postići nižu cijenu zahvaljujući zaslonima niže kvalitete, slabijim procesorom te manjim brojem kamera i senzora. Smatra se, također, da bi Apple mogao ukloniti prostorne audio zvučnike s naslovnika te tako istaknuti korisnici da koriste svoje slušalice AirPods.

Ipak, Gurman navodi da se Apple neće odreći nekih stvari. Primjerice, kaže se da će najvjerojatnije zadržati vanjski zaslon za prikaz očiju korisnika, EyeSight, kao i sustav za praćenje očiju i ruku.

„Ta su područja jednako ključna za Apple Vision kao što je zaslon osjetljiv na dodir ključan za iPhone. Očekujem da će jeftiniji model načelnika zadržati te karakteristike“, zaključuje Gurman.

Više o temiIzvor:Bug.hr