Besplatno isprobajte Final Fantasy XVI demo na PlayStationu 5

Završila je još jedna sezona esport natjecanja Student Esports Tournament (SET) u kojem su se natjecali studenti najnovijih tehničkih fakulteta u igrama Rocket League, Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, PlayerUnknown’s Battlegrounds i Tom Clancy’s Rainbow Six Siege.

algebra-sport_1Studenti Visokog učilišta Algebra uspjeli su pobijediti u disciplinama Siege i PUBG u S ligi čime su osigurali prvo mjesto u ukupnom poretku. Ovim su uspjehom esportaši Algebre Marin Bakmaz, Neo Čikić, Josip Džinić, Renato Petričević, Fran Kukovičić i Marko Rovis po prvi put ponijeli pehar SET-a na svom fakultetu, a ujedno zaslužili i titulu najboljih studentskih esportaša u Hrvatskoj .

Iznimno smo ponosni na naše studente koji su osvojili prvo mjesto na ovogodišnjem Student Esports Tournamentu. To je ujedno i najbolji rezultat za Algebru od našeg prvog sudjelovanja na ovom natjecanju, stoga čestitam dečkima na uloženom trudu koji je na kraju nagrađen ovim nesvakidašnjim uspjehom. Esport kao posebna kategorija igra sve važniju ulogu u gamingu, ne samo u natjecateljskom aspektu, već iu vidu kvalitetnog partnerstva i timske suradnje koja se na ovaj način ostvaruje između različitih obrazovnih institucija.“, izjavio je Milan Mirko, voditelj Algebrine esport sekcije.

Drugo mjesto lige S osvojio je tim s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, dok su na trećem mjestu završili studenti Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija iz Osijeka. Što se tiče lige A, na vrhu su redom završili studenti Fakulteta prometnih znanosti iz Zagreba, Tehničkog fakulteta sveučilišta u Rijeci i Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz Zagreba.

Više o temiIzvor: Gameperspectives.hr