Hrvatska tvrtka 'Meta Mate' koja zapošljava više od 300 dostavljača ojačala flotu

Električni skuteri, ekvivalentni benzinskim od 50 ccm, na 100 kilometara troše tek oko pola eura struje. Ako se pune tijekom noći, taj trošak može biti još i manji.

Meta Mate, tvrtka koja zapošljava više od 300 dobavljača diljem Hrvatske, svoju je dostavljačku flotu povećala na 40 električnih skutera. Kako se pojašnjavaju iz istih tvrtki, radi se o skuterima koji su znatno brži od onih s benzinskim motorima, ne proizvode nikakve zvukove, ne zagađuju okoliš, a ujedno smanjuju troškove prijevoza. Primjera radi, prosječan benzinski skuter od 50 ccm troši oko četiri litre benzina na 100 kilometara te je, uz samo gorivo, potrebno nadolijevati i ulje. Tako trošak na 100 kilometara za takav skuter iznosi oko osam eura. Električni skuteri, ekvivalentni benzinskim od 50 ccm, na 100 kilometara troše tek oko pola eura struje. Ako se pune tijekom noći, taj trošak može biti još i manji.

Vlasnik tvrtke Meta Mate, Mate Dučić, ističe kako je njihov električni vozni park savršen pokazatelj koliko se isplati koristiti električna vozila u svakodnevnom poslovanju jer, osim što smanjuju troškove, uporaba električnih skutera utječe na brzinu i kvalitetu isporuke. . Uz to, dodaje, svakako postoji i pozitivan utjecaj na okoliš

Više o temiIzvor:Poslovni.hr