Destinacija o kojoj se priča: Rimske terme idealan su spoj tradicije i luksuza u srcu prirode

Nekada su u blagodatima ljekovite termalne vode i prekrasnoj prirodi uživali carevi i princeze, a danas su Rimske terme omiljena odredišta brojnih Hrvata. Udaljena svega sat vremena od Zagreba bez vinjeta, oaza mira i dobrog osjećaja česta je tema na kavama i u objavama na društvenim mrežama što se ne čudi, jer nudi spoj tradicije i luksuza u srcu prirode kojem se gosti uvijek rado vraćaju.

Jedinstven ambijent, ugodan smještaj, zdrava prehrana, aktivnosti u netaknutoj prirodi i spa tretmani samo su neki od aduta iz ponude. Gdje su danas omiljene toplice i kakvi su planovi za dalje otkrio je armenski poduzetnik Valery Arakelov, vlasnik Rimskih termi.

Valery Arakelov, Foto Barbara Reya

Gdje su Rimske terme danas, u odnosu na vrijeme kada ste ih preuzeli?

U 10 godina otkako sam preuzeo Rimske terme, uspjeli smo ih učiniti prepoznatljivima u Sloveniji, ali i šire. Stvorili smo brend o kojem se priča. Također, renovirali smo brojne hotelske sobe, podigli razinu usluga i postali omiljeno odredište brojnih domaćih i inozemnih gostiju.

Koje su prednosti Rimskih termi u usporedbi s drugim termama?

Rimske terme su SPA business resort s bogatom tradicijom i poviješću. Gostima je na raspolaganju 190 moderno opremljenih soba, jedinstveni termalni bazeni u rimskom stilu, saune, jedan od najmodernijih medicinskih centara u Sloveniji za liječenje lokomotornog sustava, kongresni centar, širok izbor sportsko-rekreacijskih usluga, vrhunski restorani i barovi te park s energetskim točkama. Također imamo bogat animacijski program i organiziramo razna događanja. Sve navedeno nalazi se na idiličnoj lokaciji okruženoj prekrasnom prirodom. Naravno, tu je i vrhunski tim koji brine o tome da svaki boravak u Rimskim termama bude nezaboravan.

Tko su najčešći gosti?

Najviše imamo domaćih gostiju, Slovenaca, a slijede Hrvati, Austrijanci, Talijani i drugi. Rimske terme najprikladnije su za parove svih dobiju željnog romantičnog odmora i opuštanja u dvoje. Ponuda je zaista bogata i prilagođena svima tako da će kod nas uživati ​​i obitelji s djecom, samcima ili grupom prijatelja.

Rimske terme sve su popularnije i kod Hrvata. Kakav je feedback s hrvatskog tržišta?

Jako smo sretni zbog otvaranja granica jer hrvatski gosti sada mogu još brže doći do nas. Oko hotela se sve češće čuje hrvatski, a dolazi nam i sve više mlađih ljudi za vikend, ali i na dulji boravak. Odaziv hrvatskih gostiju vrlo je dobar, a nastojat ćemo još aktivnije promovirati naše toplice na hrvatskom tržištu. Rimske terme su i vrlo fotogenična destinacija, a svoje radove ovdje trenutno izlaže renomirani hrvatski umjetnik Stephan Lupino.

Trendovi u zdravstvenom turizmu često se mijenjaju, pa tako i zahtjevi gostiju. Kako ste doskočili tome?

Aktivno pratimo svjetske trendove u hotelijerstvu i ugostiteljstvu. Prisutni smo na svim većim svjetskim sajmovima i događanjima te redovito educiramo naše zaposlenike kako bi gostima ponudili samo najbolje.

Planirate li uvesti nove proizvode u ponudu? Kakvi su planovi za budućnost?

Redovito obnavljamo ponudu i pripremamo zanimljive pakete za naše goste. Nastojimo održati visoku razinu wellness, spa i kulinarskih usluga. Plan je dodatno podići razinu usl

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr