Još tjedan dana do Hrvatske ekonomske olimpijade

Hrvatska ekonomska olimpijada (CEO) održava se 20. lipnja u 13h, a gotovo 100-tinjak učenika srednjih škola ekonomskog usmjerenja diljem Hrvatske u isto vrijeme testirat će svoje vještine financijske pismenosti.

Hrvatska ekonomska olimpijada (CEO) dio je međunarodnog natjecanja, odnosno International Economics Olimpiad (IEO), a održava se 20. lipnja u 13 sati (online). Na natjecanju će sudjelovati 100-tinjak učenika iz 14 srednjih škola podijeljenih u 22 tima. Prijavljeni učenici pohađaju škole koje u Hrvatskoj provode nastavu ekonomskog usmjerenja.

– Iznimno smo ponosni na činjenicu da ponovno imamo priliku organizirati Hrvatsku ekonomsku olimpijadu te da smo ostvarili zamjetan broj prijava na natjecanje. To samo ide u prilog našim naporima za podizanje svijesti o važnosti financijske pismenosti djece i mladih. Vjerujem da će naši timovi ostvariti izvrsne rezultate – izjavio je Nikola Jelovečkipredsjednica Centra za razvoj mladih.

Cilj je Hrvatske ekonomske olimpijade omogućiti učenicima da na kreativan i zanimljiv način testiraju i pokažu svoje vještine iz segmenta financijske pismenosti. Upravo zato, natjecanje će se odvijati kroz igru ​​financijske pismenosti (FLG) u sklopu koje će učenici simulirati prave životne situacije. Naime, svi natjecatelji započinju igrati u isto vrijeme, a nakon registracije moraju odabrati svoj lik i „živjeti” 30 godina nakon završetka formalnog obrazovanja. Svi ponuđeni likovi imaju različite karakteristike o kojima će ovisiti i njihovi izbori unutar igrice. Tijekom života svog lika natjecatelji će morati naučiti nositi s različitim negativnim utjecajima na financijsku sigurnost te odabrati najpametnije financijske odluke.

Pobjednički tim predstavljat će Hrvatsku na međunarodnom finalu koje će se održati u Grčkoj od 24. srpnja do 2. kolovoza 2023. na kojem će sudjelovati predstavnici više od 30 zemalja. Centar za razvoj mladih kao organizator i nositelj lica

Više o temiIzvor: Leadermedia.hr