S toplijim danima na obali stižu i oni: Zauzimaju prvi red do mora, spavaju i po šumicama te u zaštićenim područjima.

U Hrvatskoj je zabranjeno spavanje kraj mora, ceste ili parkirališta. Pa je cijena noćenja u prvom redu do mora jedan muškarac platio puno više nego što je imao u planu. Ne, kako se odmah uhvatio za novčanik – ona se prepolovila. Pravda se, znak zabrane za kampiranje nije vidio, pa nije znao da se ne smije.

Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti je jasan – kampira se u kampovima. Uhvatite li vas u kampiranju “na divlje” kazna je od 200 do 1300 eura. Komunalni redari grada Umaga za Dnevnik Nove TV kažu da jest tako svaki dan. Čim malo zatopli, na obalu stižu i oni.

“Sad kako je početak, njih 5 do 10 nađemo svaki dan, a kad je špica sezone po 20, 30”, rekao je Gverino Tonšić, komunalni redar Grada Umaga. I nalaze ih svugdje.

Od skrovitih lokacija do raznih parkirališta. Isto tako, i opravdanja su šarolika, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar.

“Prije su imali aplikacije gdje se može sve spavati, sad imaju opet aplikacije ‘nemojte tu ići – tu vam dolaze redovito u kontrole’. Organizirani su čudo, danas je internet, nema nikakve tajne, svugdje”, zaključio je Tonšić.

Ali, vole se praviti – baš suprotno.

Više o komunalnim redarima pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr