Reporterka Dnevnika Nove TV o detaljima USKOK-ove akcije: “Istražitelji su pronašli i veću količinu gotovine”

Reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković javila se s novim detaljima akcije USKOK-a iz Zagreba.

“U tijeku je pretres ureda osumnjičenog u USKOK-ovoj akciji. Naime, riječ je o poslovnom prostoru, odnosno uredu službenika središnjeg ureda Porezne uprave.

Treba reći da su istraživači od jutra na terenu. Detaljno su tražili njegov dom na jednoj lokaciji u Zagrebu. Kažem detaljno jer su isključili i osobna računala i mobitelaali pronašli su i veću količinu gotovine.

Pretražili su i dva automobila, garažu i pomoćne prostorije. Sve ovo skupa dugo traje, sada je na red došlo i njegovo radno mjesto, odnosno ured pa je pretpostaviti kako će se i ovdje istraživači zadržati neko duže vrijeme, s obzirom da su samo u stanu bili više od šest sati. Dugo traje jer je pred istražiteljima da istraže čak četiri lokacije.

Njegov odvjetnik potvrdio nam je kako ga se tereti za koruptivno djelo primanje mita u iznosu od dvije i pol tisuće eura. Sumnja se da je napravio to kako se jednoj tvrtci ne bi blokirao račun.

Uz njega, osumnjičena je još jedna osoba koja je to mito dala. Njegov odvjetnik rekao nam je da će, s obzirom na dugotrajnost postupka i pretrage, kada završe ured u kojem sada izuzimaju dokumentaciju i nadaju se da će se ovdje naći ono za što ga se sumnjiči – odmah nakon toga. otići na ispitivanje u USKOK.

Neslužbeno, istražitelji su do pokretanja ovog slučaja došli pomoću informacija koje su pak dobili nakon jednog drugog slučaja”, kazala je reporterka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr