Veće temperature i veći broj turista doveli su i njih: Možda i nisu rado viđeni gosti, ali neki ugostitelji ne strahuju

Inspektori na obali ove su godine u fokusu rada na crno te zdravstvenu kvalitetu hrane. Najavio je to u ponedjeljak u Puli glavni državni inspektor. Najveći broj kazni, kaže, izrečen je u predsezoni upravo zbog toga.

“Oko dvjesto inspektora je duž obale, od Istre do Dubrovnika, radi se i na kontinentalnom, ali prioritet je priobalni dio”, kazao je glavni državni inspektor Andrija Mikulić.

Pod povećalom su svi i sve – od potrebne dokumentacije svih onih koji rade s hranom, temperaturnog režima, higijenskih uvjeta, ali i praćenja hrane od mjesta nastanka do stola – odnosno sve ono što se ponudi gostu mora imati i papire, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove televizor Lina Dollar.

Sve u svrhu zaštite naših turista, potrošača, radnika i svih dalje u lancu i koji sudjeluju”, ističe Mikulić.

„S obzirom na to da se zna da se svašta poslužuje ljude na stolovepogotovo kada dođe turistička sezona i kada se pokušava iskoristiti turiste da plate nešto što nije ispravne kvalitete, svakako bi se trebalo sve kontrolirati”, smatra ugostiteljica Hana Fajtović.

“Veoma pazimo na kvalitetu svega što smo jeli ovdje. Ne jedemo možda puno mesa, ali ribu itekako jedemo”, priznaje Michael iz Austrije. Kaže da je hrana u Hrvatskoj sigurna.

Istog je mišljenja donedavno bio i jedan Nizozemac. Sve do ručka u jednom hrvatskom restoranu. “Ona je jela rižoto u restoranu i bilo joj je loše, imala je dva dana bolove u trbuhu”, opisao je Frank.

Pojačana kontrola inspektorata odrađivat će se do kraja kolovoza.

Više o pregledima pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr