Američka mornarica čula imploziju podmornice? Zvuk je došao s mjesta na kojem je prekinuta komunikacija

Petero ljudi poginulo je u imploziji podmornice Titana koja je bila na putu prema Titaniku, potvrđeno je nakon što su na dnu Atlantskog oceana pronađene krhotine podmornice.

Američka mornarica objavila je da je njihov sustav zabilježio zvuk koji ukazuje da je došlo do implozije. Zvuk se čuo u blizini mjesta na kojem je podmornica u nedjelju izgubila komunikaciju s brodom.

Iako nije odmah javno objavljeno da se zvuk čuo niti se s apsolutnom sigurnošću može reći da se radilo o imploziji podmornicemornarica je o njemu odmah podijelila informaciju s timom koji je vodio potragu.

“Ova informacija je razmotrena u kombinaciji s dodatnim akustičnim podacima koje su prikupili drugi partneri i donesena je odluka da se nastavi s misijom potrage i spašavanja kako bi se uložili svi napori kako bi se spasili životi posade”, rekla je američka mornarica u priopćenju. Sky News.

Podsjetimo, admirale John Maugerkoji je vodio potragu, u četvrtak je potvrdio da je podmorski dron pronašao ostale podmornice i da su njezini putnici poginuli nakon što je ona vjerojatno “katastrofalno implodirala”.

“U ime obalne straže i cijelog potražnog vremena izražavam duboku sućut obitelji. Ne mogu ni zamisliti kako se sada osjećam i nadam se da će im ovo otkriće pružiti utjehu tijekom ovih teških trenutaka”, rekao je.

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr