Vozaču hitne koji je na Bundeku pregazio maloljetnike određen istražni zatvor, doznajte koje je obrazloženje

U srijedu oko 21:45 sati u Novom Zagrebu, s južne strane jezera Bundek kod spasilačkog tornja, djelatnici hitne medicinske pomoći pružili su u svom vozilu liječničku pomoć maloljetnoj osobi zbog sumnje na intoksikaciju.

Nakon toga 62-godišnji vozač krenuo je vozilom hitne pomoći preko trave prema kolniku te ozlijedio troje maloljetnika koji su se sjedili na travia jedan od njih je ležao u blizini vozila hitne pomoći.

Ozlijeđenom maloljetniku liječnička pomoć pružena je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđendok su maloljetnice lakše ozlijeđene te im je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti.

Za vozača je istražni zatvor predložen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, odnosno zbog činjenice da vozač hitne već jednom ranije osuđen zbog izazivanja prometne nesreće.

Odvjetnik vozača Marin Ivanović rekao je danas, prije odluke suda, kako nije upoznat s detaljima prijedloga DORH-a, te se nada da će sud uvažiti dokumentaciju koju su iznijeli. Vozač je jučer iznosio obranu.

Udruga Hitna uživo 194 danas je na društvenim mrežama uputila poziv svim vozačima hitne pomoći da u podne uključi zvučnu signalizaciju te tako pružiti podršku 62-godišnjem kolegi koji se u to vrijeme pojavio pred sudom.

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr