Rekordan broj gostiju! “Hrvatska je jedna od popularnijih kamping destinacija u Europi”

Red klasične glazbe, red hladnog pića, i pogled na plavetnilo – u toj atmosferi kamping turizam dobio je svoj dan – prvi svjetski dan kampinga! Od gostiju za Hrvatsku samo riječi hvale.

“Hrvatska je jedna od popularnijih kamping destinacija u Europi. Lokacija zemlje atraktivna je kamping entuzijastima”, kaže Joao Alves Pereira.

Važan dan, kažu gosti, a iako je bila najavljena, ministrica Brnjac nije došla. Poslala je izaslanika. Od njega prvo isprike na lošem engleskom. Ali prijatelj, odnosno prevoditelj, uskočio je u pomoć. Pa smo čuli da se Hrvatska kamping turizmom ponosi.

“Ostvarujemo negdje oko četvrtine turističkog prometa, toliko otprilike imamo kapaciteta u kampovima i kamp odmorištima”, rekao je Robert Pende.

Sloboda – to je, kažu kampisti, ono što kamping turizam izdvaja od ostalih vrsta smještaja. Zabave pod krošnjama stabala, ne nedostaje.

I ove godine u kampovima uživa rekordan broj gostiju. Zasad – devet posto više nego lani. A nakon korone, kamping turizam je prvi uhvatio turističke konce.

Inflacija je i ovdje učinila svoje, cijene su rasle za 15-ak posto. Ali, kažu, straha nema. Jer srpanj i kolovoz rezervirani su za Nizozemce i Skandinavce koji preferiraju ovakvu vrstu odmora.

A kako se kamperi zabavljaju pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 satia više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr