FOTO Procurile zabrinjavajuće fotografije: U Bjelorusiji neće golemi vojni kamp za Wagnerovce?

Nezavisni ruski medij Sirena objavio je fotografije izgradnje vojnog kampa u Bjelorusiji u kojem će navodno biti smješteni vojnici plaćene skupine Wagner.

Publikacija “Sirena” objavila je fotografije izgradnje navodnih logora za PVK “Wagner” u Bjelorusiji

Novinari projekta pokazali su kako izgleda izgradnja kampa kod Osipoviča u regiji Magilev. Navodno je fotografije snimio mještanin… pic.twitter.com/VnqsFZqZkX

— NEXTA (@nexta_tv) 3. srpnja 2023

Novinari su pokazali kako izgleda izgradnja navodnog vojnog kampa kod Osipoviča u regiji Magilev. Fotografije je navodno snimio lokalni stanovnik, a na slikama se mogu vidjeti šatori, peći i podovi. Kako kažu novinari, u jednom takvom šatoru može boraviti do 60 ljudi.

Novi Wagnerovi logori u Bjelorusiji. pic.twitter.com/6GOIvUKyNb

— Spriter Team (@SpriterTeam) 30. lipnja 2023

Ranije su mediji Verstka izvijestili o izgradnji kampa za plaćenike u regiji Mogilev. Satelitske snimke objavila je bjeloruska redakcija Radija Sloboda, a prema njihovim podacima, u logoru, nalaze 303 šatora. Navode da ukupni kapacitet vojnog kampa iznosi 15 tisuća ljudi.

Uz to, vođa plaćenika Jevgenij Prigožin u ponedjeljak se oglasio na svom Telegramu i pozvao rusku javnost da podržat će Wagnerovce dok regrutiraju vojsku za rat u Ukrajini.

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr