Županija i Caritas obnovit će kuće spaljene u stravičnom pohodu ubojice u Sisku

naselje Kanak

Naboj Hina, 07. srpnja. 2023. @ 22:26

Šok u Sisku - 4
Šok u Sisku – 4Foto: DNEVNIK.hr

Sisačko-moslavačka županija i Caritas Sisačke biskupije izgradit će i obnoviti kuće oštećene u požaru kojeg je prošle subote izazvao Nedžad Fetić (58), paleći i pucajući u sisačkom naselju Kanak.

Sisačko-moslavačka županija u suradnji s Caritasom Sisačke biskupije izgradit će za jednu obiteljsku kuću, jer je njihova u potpunosti oštećena te popraviti kuću druge obitelji, priopćeno je u petak iz Županije.

Drugim dvjema obiteljima, Sisačko-moslavačka županija osigurat će jednokratnu novčanu pomoć za sanaciju štete, dodaje se u priopćenju.

“Građani diljem naše županije pokazali su veliko srce te organiziraju pojedinačne akcije koje će zasigurno pomoći kod opremanja navedenih objekata, nabavi automobila i ostalih uništenih stvari”, naveli su iz Županije. Pozivaju da se za stradale obitelji nastaviti donatorsku pomoć za specifične potrebe.

U zločinačkom pohodu prošle subote navečer u Ulici Capraške poljane u naselju Kanak, 58. god. Nedžad Fetić vatrenim je oružjem ubio 45-godišnju ženu te ozlijedio osam osoba, od kojih četiri teško i četiri lakše. Zapalio je i dvije kućeau velikom su požaru dva objekta i jedan automobil u cijelosti izgorjeli, a jedan objekt i automobil djelomično.

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr