Mate Pavić osvojio Wimbledon: Najbolji je u konkurenciji mješovitih parova

Foto: GuliverImage/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Autor: Dnevno GIŠ

Hrvatski tenisač Mate Pavić osvojio je Wimbledon u konkurenciji mješovitih parova, gdje je igrao s Ukrajinkom Ljudmil Kičenok.

Hrvatsko-ukrajinska kombinacija bila je bolja od Nizozemke Joran Vliegen i Kineskinje Yifan Xu.

Pavić i Kičenok dobili su prvi set rezultatom 6:4, jer im je bio dovoljan break u sedmoj igri, dok su drugi set izgubili u tie-breaku, rezultatom 10-8, no kombinacija Ukrajinka – Hrvatska imala je meč loptu kod 8- 7, ali nije realizirala i na kraju izgubila drugi set.

Mate Pavić i Ukrajinka Ljudmila Kičenok slave naslov u Wimbledonu, Mate šesti put u karijeri otišao do kraja na Grand Slam turniru! 🏆💪🎾🇭🇷🇺🇦

Više na linku: https://t.co/Kxw3v8PL0k

📷: Mario Ćužić/HTS#Pavić #kichenok #Wimbledon2023 #Wimbledon pic.twitter.com/a8gREnptiJ

— Hrvatski teniski savez (@hts_sluzbeni) 13. srpnja 2023

Pobjeda u trećem setu

U trećem setu kombinacija Pavić-Kičnok uzela je osmi gem i na kraju ga mirno privela rezultatom 6:3 u gemovima i izborila ovogodišnji Wimbledon u mješovitim parovima.

Mati Paviću ovo je drugi seniorski Wimbledon u karijeri, prvi je osvojio i 2021. godine u paru s Nikolom Mektićem, dok je jednom bio najbolji i kao junior.

Paviću je u karijeri šesti Grand Slam naslov, a sve je osvojio s različitim partnerima, dok je za Kičenoka ovaj prvi Grand Slam naslov u karijeri.

Autor:Dnevno GIŠ

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr