'Dadilja' Fran Drescher držala je emotivan govor na prosvjedu: 'Direktori im zarađuju milijune'

ŠTRAJK U HOLLYWOODU

Foto: MIKE BLAKE/REUTERS

Fran je posebno istaknuo da se ovaj problem ne tiče samo glumaca, već i svi čiji su poslovi na neki način povezani s industrijom zabave u Americi

Glumica Fran Drecher publici je najpoznatija po ulozi Frana Finea u kultnom sitcomu ‘Dadilja’, no ona je, kao predsjednica udruge filmskih glumaca (SAG-AFTRA) odigrala ključnu ulogu u trenutnom štrajku u Hollywoodu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Emotivan govor o trenutnom stanju njezine filmske industrije, u kojoj je prozvala vodeće holivudske tvrtke, postao je viralan. Posebno je istaknuto da se ovaj problem ne tiče samo glumaca, već i svi čiji su poslovi na neki način povezani s industrijom zabave u Americi.

Foto: MIKE BLAKE/REUTERS

– Mi smo žrtve. Žrtve od strane vrlo dobre organizacije. Šokirana sam kako nas tretiraju ljudi s kojima smo zajedno u ovom poslu. Iskreno, ne mogu vjerovati koliko smo udaljeni jedni od drugih po mnogo pitanja. Žale se na manji novac, kažu da ga gube na sve strane, a direktori zarađuju milijune. To je odvratno. Sram ih bilo – poručila je Fran.

Poručila je da su glumci u industriji, unatoč tome što bez njih ništa ne bi bilo moguće, ‘marginalizirani, osramoćeni i obeščašćeni’. U nekoliko je trenutaka Fran suzdržavala suze.

Foto: MIKE BLAKE/REUTERS

– U ovom trenutku oni stoje na pogrešnoj strani povijesti. Solidarni smo i jedinstveni. Naš sindikat i sestrinski sindikati, kao i sindikati diljem svijeta, stoje uz nas. Ne možete i dalje biti omalovažavani i marginalizirani, nepoštovani i obeščašćeni. Cijeli poslovni model promijenjen je streamingom, digitalnom i umjetnom inteligencijom. Ovo je trenutak povijesti koji je trenutak istine. Ako sada ne ustanemo, svi ćemo biti u nevolji. Svi ćemo biti u opasnosti da nas zamijene strojevi i veliki biznis kojem je više stalo do Wall Streeta nego do vas i vaše obitelji – rekla je.

Foto: Gerald Matzka/DPA

Najveći je ovo štrajk što je Hollywood vidio u posljednjih 40 godina. Sindikat traži od streaming servisa da se pravednije podijeli te zahtijevaju bolje radne uvjete, prenosiBBC. U znak podrške štrajku premijeru filma Oppenheimer napustili su glumci Matt Damon ja Emily Blunt.

Zbog početka štrajka zaustavit će se snimanje većine filmova i serija, uz one koje su već odgođene zbog štrajka pisaca. Holivudske zvijezde također neće prisustvovati događajima za promociju projekata, a dodjela Emmyja i Comic-Cona vjerojatno će biti odgođeni. Štrajk su podržaliMargot Robbie, Meryl StreepjaDwayne ‘The Rock’ Johnson.

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr