Kako postati omiljeni poslodavac?

Dobar ključni poslodavac je faktor uspjeha svake organizacije. Stvaranje povoljnog radnog okruženja i pružanje odgovarajućih pogodnosti zaposlenicima ne samo da poboljša njihovu produktivnost, već stvara i pozitivnu radnu kulturu koja privlači i zadržava talentirane ljude. Međutim, mnogi poslodavci još uvijek čine pogrešku nudeći smiješne ili neadekvatne beneficije, umjesto da se usmjere na stvarne potrebe svojih zaposlenika.

Prvi korak u postizanju statusa odličnog poslodavca je razumijevanje želja zaposlenika. Istraživanje provedeno među radnicima otkriva da su neke od najtraženijih pogodnosti: fleksibilno radno vrijeme, mogućnost rada na daljinu, konkurentne pozicije, mogućnost stručnog usavršavanja, zdravstveno osiguranje, ravnoteža između posla i privatnog života te programi za poboljšanje dobrobiti -biti zaposlenika. Kada je riječ o bonusima u materijalnom obliku, mnogi su istaknuli kako ne žele dobiti vaučer za tečaj keramike ili nešto slično što im nije blizu područja interesa, već da žele nešto potrošiti za svoj novac.

Kako biste postali omiljeni poslodavac, trebali biste razmotriti sljedeće pogodnosti koje možete ponuditi svojim zaposlenicima:

Konkurentna plaća i bonusi

Osigurajte pravednu i konkurentnu plaću koja odražava tržišne uvjete. Proučite industrijske standarde i istražite prosječne plaće za slične pozicije kako biste osigurali da vaša ponuda bude atraktivna. Odličan bonus možete ponuditi iu obliku vaučer za kupnju tehnologije. Također, razmislite o dodatnim bonusima ili nagrađivanju izvanrednih rezultata. Nagrade za postignuća potiču zaposlenike da se trude i osjećaju cijenjeno za svoj doprinos.

Alternativne slike: Konkurentna plaća
Fleksibilno radno vrijeme i rad na daljinu

Ako priroda posla to dopušta, omogućite zaposlenicima prilagodbu radnog vremena kako bi bolje uskladili poslovne i privatne obveze. Fleksibilno radno vrijeme omogućuje zaposlenicima da sami odrede svoje radne sate, što je posebno korisno za roditelje i studente. Također, razmotrite mogućnost rada na daljinu barem djelomično, kako bi se olakšalo balansiranje posla i obitelji.

Mogućnost profesionalnog razvoja

Pružite svojim zaposlenicima prilike za usavršavanje i napredovanje u karijeri. To može uključiti program obuke, mentorstvo, financiranje edukacije ili sudjelovanje na konferencijama i seminarima.

Ravnoteža između posla i privatnog života

Podržite zaposlenike u postizanju ravnoteže između poslovnih i privatnih obveza. To možete učiniti pružanjem fleksibilnosti u radnom rasporedu, omogućavanjem godišnjih odmora i dopusta, uključivanjem programa za roditelje, mentorstva ili podrške za brigu o djeci ili starijim članovima obitelji. Možete im kao bonus ponuditi SelectBox poklon paket u kojem mogu birati između 26 različitih paketa i preko 1800 doživljaja. Radi se o putovanjima, avanturističkim iskustvima, wellness paketima i puno drugih sjajnih stvari.

Ravnoteža privatnog i poslovnog – SelectBox poklon paketi
Programi za poboljšanje dobrobiti zaposlenika

Osigurajte programe koji osiguravaju dobrobit zaposlenika na svim razinama – fizički, emocionalno i mentalno. To može uključiti podršku za mentalno zdravlje, pružanje pristupa fitness centru, organiziranje radionica o ravnoteži, prehrani ili stresu, ili čak bon za Amazingu u kojoj ćeš se sjajno zabaviti sa svojom obitelji i zaboraviti na brige.

Mentorski program

Uvedite program mentorstva u kojem iskusni zaposlenici mogu dijeliti svoje znanje, iskustvo i voditi mlađe kolege na putu razvoja karijere. Mentorstvo je važan alat za razvoj zaposlenika, pružajući im smjernice, podršku i mogućnost učenja od stručnjaka u industriji.

Radna okolina

Stvorite ugodnu i poticajnu radnu okolinu koja potiče suradnju, kreativnost i inovacije. Osim osnovne infrastrukture, razmislite o dodatnim pogodnostima poput kafića, prostora za relaksaciju, igraonice ili teretane na radnom mjestu. Ovakvi prostori mogu potaknuti timsku interakciju, stvoriti veze među zaposlenicima i olakšati opuštanje tijekom radnog dana.

Radna okolina
Obiteljski benefiti

Ponudite dodatne pogodnosti koje podržavaju obitelj zaposlenika. To može uključiti roditeljski dopust, fleksibilnost za obiteljske obveze, plaćene slobodne dane za obiteljske događaje ili podršku za obrazovanje i brigu o djeci. Sjajan odabir su i bonovi za trgovinu koje imaju širok izbor odjeće za djecu ili pak za kvalitetne kućne aparate. Razumijevanje da zaposlenici imaju obiteljske odgovornosti i pružanje potpore u tim situacijama pomaže u stvaranju povjerenja i lojalnosti.

Društveno odgovorno poslovanje

Uključite se u društveno odgovorne inicijative, volontiranje ili podržite dobrotvorne organizacije. Ovo pokazuje posvećenost vaše organizacije prema društvenim vrijednostima i daje zaposlenicima priliku da se angažiraju i doprinesu zajednici na višoj razini.

Timski izleti i druženja

Organizirajte redovite teambuilding aktivnosti, izlete ili druženja izvan radnog mjesta kako biste ojačali timski duh, potaknuli suradnju i poboljšali međusobne odnose između zaposlenika. Takva druženja pružaju priliku za opuštanje, poboljšanje komunikacije i jačanje timskog duha. Povedite svoj tim u adrenalinski park ili se pak upustite u crtanje uz dobru čašu vina. Što god odabrali, uz SelectBox sportske i zabavne pakete nećete pogriješiti, kolege ćete uspješno motivirati.

Izgradnja tima
Rad-životna ravnoteža

Pored fleksibilnog radnog vremena, razmislite o dodatnim pogodnostima koje pružaju ravnotežu između posla i privatnog života. To može uključivati ​​pružanje usluga poput usluga čišćenja kuće, dječji vrtić na radnom mjestu ili prostor za opuštanje. Olakšavanje svakodnevnih obaveza i smanjenje stresa pomaže zaposlenicima da se uključe u posao i osjete podršku u životnoj ravnoteži. Njihove hobije možete podržati i bonom za trgovinu sportske opreme.

Jedna kartica koja pokriva sve!
SuperCard poklon kartica

Ključno je slušati i razumjeti potrebe zaposlenika te pružati pogodnosti koje će im omogućiti osobni i profesionalni rast, zadovoljstvo i osjećaj pripadnosti. Kada poslodavci prepoznaju i ispunjavaju stvarne potrebe zaposlenika, postaju omiljeni poslodavci koji privlače najbolje talente i ocjenjuju uspješnu i održivu organizaciju. Za najveći izbor bonova koje želite pokloniti kao bonus svojim zaposlenicima tu je Super kartica koji ima toliko širok izbor da će zadovoljiti i one najzahtjevnije!

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr