Vukovar u prvom polugodištu zabilježio više od 30 tisuća gostiju

U prvih šest mjeseci ove godine Vukovar je posjetilo 30.725 gostiju koji su ostvarili 46.679 noćenja, što je u broju gostiju porast od 78, odnosno noćenjima od 74 posto u odnosu na isto razdoblje 2022. godine.

Na konferenciji za novinare, održanoj u petak u gradskoj upravi, direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić spomenula je kako ti podaci obuhvaćaju i posjete učenika koji u osmom razredu imaju obvezu provesti terensku nastavu iz povijesti u Vukovaru.

“Ako izuzmemo kategoriju školskih ekskurzija, Vukovar je u prvom polugodištu 2023. godine zabilježio rast od 24 posto u dolascima i 17 posto u noćenjima turista. Potražnja za smještajem i dalje rezultira pozitivnim trendom otvaranja smještajnih kapaciteta. Do sada je u ovoj godini otvoreno 13 novih privatnih apartmana, soba i kuća za odmor, tako da trenutno raspolažemo s 1.099 kreveta u 71 objektu“, rekao je Sekulić.

Navela je i kako je od 17. ožujka kada je u Vukovaru pristao prvi putnički brod, do sada je bilo 145 od predviđenih ovogodišnjih 341 pristajanja. Do kraja lipnja putničkim brodovima u Vukovar je doputovalo 18.796 turista, što je 63 posto ukupnih dolazaka ove kategorije turista u grad na Dunavu.

Prema podacima IQM Destination, projekta upravljanja destinacijom i mjerenja kvalitete usluga i proizvoda, na temelju 3.353 recenzije zadovoljstvo boravkom u Vukovaru iskazalo je 89 od 100 posjetitelja, dok su najbolje ocijenjene atrakcije i muzeji (95/100).

Pročelnica upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić ocijenila je kako su dobrim t

Više o temiIzvor:Poslovni.hr