Bišćan za povijest Superkupa: Ovo je bio savršen trening, a zadnja dan-dva smo pretjerali

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Baturna igra vrlo zrelo, a kad je ovakav u derbiju, sve izgleda impresivnije. Stalno napreduje i polako se približava standardima koji jamče poziv u reprezentaciju, rekao je trener Dinama

Igor Bišćan osvojio je drugi trofej s Dinamom. Nakon prvenstva uzeo je i Superkup pobijedivši Hajduk 1-0 u Maksimiru.

– Lijepo je odmah krenuti u sezonu pobjedom u derbiju u lijepom ambijentu, osvojiti još jedan trofej. Psihološki će to puno značiti prije idućih utakmica. Bilo je jasno da će nam trebati još nekoliko utakmica da uhvatimo ritam, priveli smo utakmicu kraju bez prevelike štete što se tiče ozljeda, idemo dalje – rekao je za MAXSport trener Dinama.

Utakmica je došla na kraju burnih priprema.

– Da, kasno ubacivanje igrača je zakompliciralo situaciju, nismo bili kompletni do zadnje utakmice, dijelili smo minute kako bismo reprezentativce uveli u ritam. Ova će utakmica biti jako dobra za našu formu, savršen trening za rad na fizičkoj spremi, još je bolje kad se pobjeđuje.

Kako ste vidjeli debi Petra Sučića?

– Moje otkriće ili ne, najvažnije je da smo našli igrača koji može raditi dobre stvari za momčad. Petar je moje povjerenje zaslužio radom na pripremama, ovo je bila prilika da se vidi da vjerujemo u njega, da može ući kad je bitno, da zamijeni Miška. Moram pohvaliti trud i karakter cijele momčadi, nije bilo jednostavno. Patili smo i branili se, Hajduk je imao svoje situacije, ali možemo biti jako zadovoljni na kraju. Idemo dalje u pozitivnom ozračju.

Hajduk je imao podosta priliku.

– Utakmica je bila ujednačena više nego što je netko dominirao. Nastojali smo imati više prilika, falilo je tečnosti i svježine. I dalje dosta treniramo, možda smo pretjerali u zadnja dan-dva. Imali smo fenomenalnu šansu Martina u prvom dijelu, možda bi bilo lakše da smo je zabili. Ali uspjeli smo i ovako, lijepa pobjeda, nadam se da su navijači sretni otišli kući.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Prvi ste koji je osvojio Superkup kao igrač i trener, nakon one 2010.

– Kad si trener, odgovornost je puno veća, ali nema puno vremena uživati, ispred nas su jako bitne utakmice. Sad smo sretni, ali od sutra treba raditi.

Uskoro slijedi i Europa.

– U derbiju ćemo teško moći kalkulirati sa sastavom, vidjet ćemo kakav će biti kadar. Bit će važno ono što nam slijedi u utakmici s Astanom ili Dinamom iz Tbilisija.

Hoće li doći pojačanja dotad?

– Vjerujem da ćemo zaoštriti konkurenciju, toga smo svi svjesni. Trebamo maksimalno spremni dočekati nadolazeće utakmice.

Bišćan je na konferenciji za medije ponovio da je utakmica bila izjednačena.

– Čestitam dečkima na pobjedi, na trofeju. Čestistam i Hajduku na dobroj predstavi. Bio je to pristojan nogomet za prvu utakmicu sezone, bilo je izjednačeno. Imali smo mi svoje trenutke, ali i one šanse. Čini nam se da su naše bile bolje, ali ću procjenu prepustiti neutralnima. Bili smo spretniji, zabili smo lijep gol, sačuvali prednost, zasluženo osvojili trofej. Ta pobjeda će nam puno značiti, a sad opet slijedi Hajduk. Bilo je bitno pobijediti, pa s tom pobjedom čekati novu utakmicu. OK, tu ulog nije takav, ali slijede Hajduk, pa Europa… ovo će nam pomoći da budemo bolji u nastavku.

Još ćemo se malo tražiti, ali…

Momčad je opet pala nakon brojnih izmjena…

– Malo bih pričekao s analizom, dečki su dali svoj doprinos, to je sve što mogu reći sada.

Koliko ste zadovoljni formom?

– Tek je početak, nakon priprema, koje nisu izgledale kao inače, igrači su kapali po završnim reprezentativnim obvezama. Tu su bili samo Perić, Ljubo i Miško… nije bilo jednostavno. Neki nisu igrali ni 90 minuta na pripremama. Dobro nam je došla pobjeda, bolje ćemo izgledati nakon ovakvih utakmica, još ćemo se malo tražiti, ali treba pobjeđivati. Velike čestitke dečkima.

Je li ova utakmica “ispustila” Hajduk?

– Ne znam koliko će poraz utjecati na njih, to ne mogu procijeniti, ali mi smo iz utakmice izašli u pozitivu, oni vjerojatno ne. Gledamo sebe, spremamo se za sve što slijedi, početak prvenstva i najbitnija je Europa. Hajduk? Teško mi je procijeniti kakvi će biti tijekom sezone, vidjet ćemo.

Baturina se približava standardima koji jamče poziv u reprezentaciju

Što je s ozljedom Ivanušeca?

– Čini se da nije ništa ozbiljno.

Baturina je danas bio sjajan…

– Radio je razlika u ovakvom derbiju kad nije jednostavno igrati, nije jednostavno preuzeti odgovornost. Najmlađi je radio razliku i riješio utakmicu, to dovoljno govori o njemu. igra jako zrelo, a kad je ovakav u derbiju, sve izgleda upečatljivije. Stalno napreduje i polako se približava standardima koji garantiraju poziv u reprezentaciju i sve što ide uz to.

Hoće li vas sada upravo nagraditi pojačanjem?

– Radimo u istom smjeru, pokušavamo osnažiti momčad što prije i što bolje. Ako sad nismo uspjeli u tome, moramo zapeti još više – zaključio je trener Dinama.

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr