DPD gradi Adriatic Hub – novi sortirni centar za Hrvatsku i Sloveniju

DPD Hrvatska, koji djeluje u sklopu globalne Geopost grupacije, započeo je izgradnju najvećeg distribucijskog centra pod nazivom Adriatic Hub u kojem će se istovremeno obrađivati ​​paketi za Hrvatsku i Sloveniju.

Izgradnja Adriatic Huba najveće je ulaganje u unaprjeđenje infrastrukture od osnutka DPD Croatia, koji ove godine slavi 20. obljetnicu poslovanja u Hrvatskoj. Ukupna vrijednost investicije procijenjena je na 23 milijuna eura, dok vrijednost tehnološke investicije iznosi 10 milijuna eura. Lokacija na kojoj je već započela izgradnja novog kompleksa nalazi se na strateški važnom mjestu za razvoj i poboljšanje procesa dostave paketa u Hrvatskoj i Sloveniji.

Otvaranje Adriatic Huba predviđeno je za 2024. godinu i bit će najveći sortirni i logistički centar do sada će se prostirati na 37.500 četvornih metara. Novi kompleks bit će i prvi sortirni centar koji će u isto vrijeme obrađivati ​​pakete za Hrvatsku i za Sloveniju, a gradi se prema najnovijim standardima Geopost grupacije, što uključuje korištenje trenutno najbolje dostupne sortirne tehnologije koja će omogućiti obradu čak 12.000 paketa po satu. Vjerujemo kako će navedeni kvalitativni pomak osjetiti svi domaći, ali i inozemni 2B i 2C klijenti u Hrvatskoj, ali iu Sloveniji.

Adriatic Hub – Jakob Bertole, Igor Jakovljević, Krešimir Delija, Ivan Krišto

“Očekuje se da će ovo ulaganje u jačanje logističkih kapaciteta i unapređenje svih operativnih procesa dodatno ojačati povezanost Hrvatske i Slovenije, te povećati kvalitetu usluga na zadovoljstvo pošiljatelja i krajnjih primatelja u obje zemlje”, izjavio je Igor Jakovljević, glavni direktor DPD-a za Hrvatsku i Sloveniju.

DPD Hrvatska trenutno ima 18 skladišta strateški raspoređenih da pokrivaju sva područja Hrvatske, a od ovog mjeseca DPD će dodatno povećati svoje logističke/skladišne ​​kapacitete otvaranjem novog distribucijskog centra u Dugopolju i proširenjem postojećeg centralnog distribucijskog centra u Zagrebu, u Sesvetama.

Ulaganjem u navedene projekte, a posebno u Adriatic Hub, pridonosimo poboljšanju kvalitete usluga, ali i standarda koji su iz dana u dan sve viši u segmentu paketne distribucije. Izgradnjom novog modernog sortirno-logističkog centra očekujemo podizanje kvalitete naših usluga na najvišu moguću razinu, što DPD namjerava prvenstveno postići brzim i jednostavnim otpremom paketa i isporukom.

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr