EPCG oborio rekord, 100 milijuna eura dobio u šest mjeseci

Dobit više nego dvostruko veći od dobiti za prvo polugodište 2018.

EPCG je u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila dobit veću od 100 milijuna eura, što je najveći iznos koji je kompanija ostvarila od svog osnivanja.

Sjajne brojke
– Dobit EPCG ove godine više je nego dvostruko veći od dobiti za prvo polugodište 2018. godine, kada je ostvareno oko 43 milijuna kuna. Promatrajući uporedna razdoblja, EPCG je 2011. poslovala s gubitkom od 10 milijuna eura, 2012. s gubitkom od 4 milijuna, 2017. s gubitkom od oko 7 milijuna eura.

Tako je 2020. godine poslovni rezultat za ovo razdoblje bio oko 2 milijuna, 2019., 2016. i 2014. godine oko 13 milijuna, dok je 2015. godina iznosio oko 12 milijuna eura. Kvalitetne poslovne odluke menadžmenta i Upravnog odbora, zdrava poslovna vizija, povoljni hidrološki uvjeti i dobro upravljanje u razdoblju energetske krize uvjetovali su kontinuirani napredak i povijesne poslovne rezultate kompanije – izjavio je direktor EPCG Nikola Rovčanin. Također je istaknuo da je EPCG jedna od kompanija s niskom kreditnom zaduženošću.

Dobri poslovni rezultati koje je Elektroprivreda (EPCG) ostvarila od početka godine veliki su poticaj za realizaciju projekata u oblasti obnovljivih izvora energije, ali i ohrabrenje za menadžment, najavio je predsjednik Upravnog odbora kompanije Milutin Đukanović.

U razgovoru za list Elektroprivreda kazao je kako dobri poslovni rezultati potiču upravu, ali i Vladi i drugim institucijama da krenu u snažnu realizaciju projekata u području energetike.

Đukanović je, na prvoj godišnjici realizacije projekta Solari 3000+ i 500+, rekao da Crna Gora ima izuzetan solarni potencijal, te da se uz ovoliko sunčanih dana može reći da je Crnoj Gori sunce ono što je nafta. Saudijci. Arabija.

Solarni potencijal
Tek kad krene realizacija vide se prepreke, a one zakonske bile su doista nevjerojatne. Recimo, za postavljanje solarne elektrane od tri KW na kuću bili su potrebni urbanistički

Više o temiIzvor:Poslovni.hr