Pašalić na meti novog kluba: Spominje se talijanski doprvak, ai Srbin važan za transfer

Foto: GuliverImage

Autor: Ivor Krapac

Među hrvatskim reprezentativcima koji bi ovog ljeta u nastavku prijelaznog roka mogli promijeniti klub, namijeniti potencijalne nove momčadi i Mario Pašalići dalje u Atalanti u kojoj je pod ugovorom do ljeta 2025., ali s interesom koji za njega vlada drugdje.

Kako tvrdi talijanski CalcioMercatoWeb, za 28-godišnjeg krilnog igrača hrvatske reprezentacije zainteresiran je Lazio, aktualni talijanski doprvak, uz informaciju da je Pašalić izbio u prvi plan u potrazi za pojačanjem u ofenzivnom veznom redu.

Lazio pojačanje traži nakon što je srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić otišao u Saudijsku Arabiju, u tamošnji Al-Hilal. Srbin je također važan za ovaj transfer zbog novca koji je rimski klub dobio za njegovo puštanje, a radi se o 42 milijuna eura, što sad mogu dijelom potrošiti za Pašalićevo dovođenje.

Dobra prilika za Vatrenog

Dogodi li se konkretan korak koji se još čeka od Lazija, bila bi to dobra prilika za Pašalića s obzirom na to da bi s rimskim klubom igrao u Ligi prvaka, dok će Atalanta iduće sezone biti u akciji u Europskoj ligi.

Kako tvrdi CalcioMercatoWeb, pregovori s Atalantom još nisu urodili plodom, no predsjednik Lazija Klaudije Lotito ih želi ubrzati.

pravi profil za zamjenu za SMS #Pasalić #Tržište #Lazio pic.twitter.com/HtjbnPofUT

— Daje_Lazio (@LaLaziale) 10. srpnja 2023

Što se Lazija tiče, Rimljanima nije u igri samo Pašalić, već se kao moguća zamjena za Milinković-Savića spominje i 29-godišnji poljski Napolijev veznjak. Piotr Zielinskikoji je navodno na vrhu popisa želja trenera Maurizija Sarrija.

Ako s dovođenjem Zielinskog ne bi išlo, sav fokus bio je usmjeren na Atalantu i na borbu za angažman 28-godišnjeg Vatrenog koji bi tako pronašao novi dom u Italiji nakon što je u klubu iz Bergama još od ljeta 2018. prvo na posudbe iz Chelseaja , a potom s transferom iz londonskog kluba.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Više o temiIzvor: Dnevno.hr