Crna Gora očekuje pola milijuna turista s kruzera

U pola godine u Luku Kotor uplovila 163 broda sa 177.000 putnika.

Do kraja ove godine u Kotor i Bar uplovit će blizu 500 brodova s ​​tisućama putnika. Predsjednica Upravnog odbora Luke Kotor Ljiljana Popović-Moškov kaže da organi upravljanja Lukom Kotor konstantno rade na poboljšanju kvalitete usluga, a od Port of Adria očekuju rekordnu godinu.

Potpuni oporavak
Ove godine kruzeri su se potpuno oporavili i konačno plove punim kapacitetom, tako da će do kraja ove godine u Kotoru i Baru uploviti blizu 500 brodova, s više od pola milijuna putnika.

Do kraja lipnja u Luku Kotor već su uplovila 163 broda sa 177.000 putnika, što je 10 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, dok kompanija Port of Adria u Baru očekuje 20 kruzera s rekordnih 42.000 putnika. do kraja godine.

Industrija krstarenja jedan je od turističkih sektora koji je najteže pogođen pandemijom covida-19 u svijetu, a brodovi za krstarenja nisu u funkciji već gotovo dvije godine. Predsjednica Upravnog odbora Luke Kotor Ljiljana Popović-Moškov kazala je za Pobjedu da će se sastanak s direktorom CLIA-e održati u kolovozu.

“Iz dostavljenog pisma namjere i sami možete zaključiti da se ne radi o nezadovoljstvu radom Luke Kotor, kako se navodi u pojedinim medijima, već naprotiv, spominje se odlična suradnja s Lukom Kotor. , tako da pisanje novinara jednog dnevnog lista, koji neargumentovano izvodi svoje zaključke vezane za nekakvo „nezadovoljstvo“ CLIA-e, nisu ništa drugo nego pokušaji nanošenja poslovne štete Luci Kotor“, kazao je Pobijedi Popović- Moškov.

Visoke ocjene
Prema njezinim riječima, Luka Kotor na najbolji mogući način izlazi u susret brodarima i putnicima, a to najbolje govori analiza kvalitete u pružanju lučkih usluga, koja je napravljena na temelju ocjena koje su dali zapovjednici brodova kada dolaskom u luku Kotor.

Kako su rekli iz tvrtke Port of Adria, od 2022. godine u Baru je ponovno zaživjelo krstarenje.

Više o temiIzvor:Poslovni.hr