Kako uzeti pauzu i održati produktivnost?

Iako riječ pauza zvuči vrlo jednostavno, odmor za svakoga predstavlja nešto drugo. Važno mi je da svatko od nas uspije pronađe svoj način u kojem se okolnostima najbolje opušta.

Šetnja

Ima li išta bolje od svježeg zraka i prirodnog mira? Posebice ako vaš posao podrazumijeva cjelodnevno sjedenje za računalom, šetnja bi vašem tijelu i umu mogla biti prava poslastica.

Jedite daleko od radnog stola

Zvuči pomalo nemoguće, ali ovdje mislimo na onu tridesetominutnu pauzu za ručak koji imamo na poslu. Ovu pauzu iskoristite najbolje što možete. Jedite u miru, bez razmišljanja o poslu i radnim obvezama koje vas očekuju. Ako ručate s kolegama, pričajte o neobaveznim stvarima, a ne rokovima koje morate ispuniti.

Učenje nove vještine

Pritom ne mislimo na dodatno nagomilavanje vašeg rasporeda, već malo podrmajte rutinu i uhvatite se u koštac s nečime što ste oduvijek htjeli naučiti, bilo da se radi o isprobavanju novog recepta, učenju sviranja nekog instrumenta ili učenju stranog jezika putem kul aplikacije.

Provedite kvalitetno vrijeme s kvalitetnim ljudima

Apsolutno podržavamo da otkažete one dogovorene kave ‘iz pristojnosti’ i zapravo rezervirate svoje vrijeme za druženje s bliskim ljudima kojima zaista želite podariti svoje par sati ili dana slobodno. Ako pak ni to nije opcija i jednostavno vam se ne da, dan provedite solo, zaputite se na solo izlet ili si pripremitenoćni spoju kojem ćete uživati ​​u onom najljepšem društvu – vlastitom.

Slušanje glazbe ili nekog zanimljivog podcasta

Ništa ne opušta bolje od sretnih, rasplesanih nota. Razmislite o tome da zamolite prijatelje ili članove obitelji za preporuke za podcast ili da isprobate nove glazbene žanrove. Slušanje glazbe i podcasta skratit će vam vrijeme ispred zaslona i omogućiti vam opuštanje i opuštanje.

Čitanje

Nema ništa bolje od dobre, stare knjige! Bilo da izabere neki dobar krimić,samopomoćili knjigu koja će vas posjetiti da je život prekratak za odbacivanje snova, sig

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr