Mobilna mreža Hrvatskog Telekoma najbrža i najbolja petu godinu zaredom

Petu godinu zaredom Hrvatski Telekom osvojio je Ookla® Speedtest Awards™ nagrade za Najbolju mobilnu mrežu (Best Mobile Network), Najbržu mobilnu mrežu (Fastest Mobile Network) i za Najbolju mobilnu pokrivenost u Hrvatskoj (Best Mobile Coverage.)*

Nagrade su rezultat šestomjesečnog dubinskog tijekom istraživanja kojeg je Ookla®, svjetski lider u analizi i testiranju kvalitete pristupa internetu, analizirao više od 244 tisuće testova koje su sami korisnici pokrenuli na Speedtest iOS i Android mobilnim aplikacijama, kao i rezultat više od 214 milijuna skeniranja na 187.732 lokacija svih mobilnih operatera u Hrvatskoj.

Mobilna mreža Hrvatskog Telekoma ostvarila je najbolji Speed ​​Score™ rezultat od 120,91 što je 24-postotno poboljšanje u odnosu na rezultat ostvaren tijekom posljednjih šest mjeseci 2022. godine, te ujedno i najbolji ikad Speed ​​Score™ rezultat testiranja svih generacija mobilnih mreža u Hrvatskoj . HT je također ponovno ostvario i najbolji Coverage Score™ rezultat dodatno učvrstio svoju lidersku poziciju u ovom segmentu. Povijesno najbolji rezultati izravan su odraz dodatnog unaprjeđenja kvalitete mreže i najboljeg korisničkog iskustva koje HT pruža.

„Nakon istraživanja HAKOM-a s početka ove godine, svjedočimo još jednoj potvrdi kvalitete vodećeg statusa naše mobilne mreže. Naša kontinuirana ulaganja, izgradnja i širenje područja pokrivenosti gigabitne 5G mreže vrlo jasno utječu na rast Speed ​​​​​​Score™ rezultata, što se očituje u povećanju kvalitete i brzine pristupa uslugama mobilnog interneta za naše korisnike. Ovo je ujedno i veliko priznanje za angažman naših zaposlenika u projektiranju, izgradnji, razvoju i optimizaciji svih komponenti mobilnih mreža”, izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku ​​i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

S obzirom na ulaganje od 135,3 milijuna eura čime je Hrvatski Telekom osvojio najveći udio radiofrekvencijskog spektra na ovogodišnjoj aukciji i učvrstio vodeću poziciju u sva tri pojasa, HT će korisnicima nastaviti osiguravati najkvalitetniji m

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr