Abazović: Vlada će predložiti da Morsko dobro upravlja Lukom Budva

Odluka kojom je Općina Budva dužna platiti čak 585 tisuća eura tvrtki Dukley marina, koja je dosad upravljala Lukom Budva, za preuzimanje, jučer nije prošla skupštinski Odbor za statut i propise.

Premijer Crne Gore Dritan Abazović najavio je da će Vlada predložiti da Morsko dobro upravlja Lukom Budva dok Općina ne riješi probleme. “Na zahtjev građana Budve, Vlada Crne Gore će predložiti da JP Morsko kvalitetno upravlja Lukom Budva dok Opština ne riješi unutrašnje probleme i ne donese odluku o preuzimanju. Želimo nesmetan rad Marine Budva, posebno imajući u vidu da je ljetna turistička sezona u toku”, rekao je Abazović.

Odluka o zaključivanju Ugovora kojim se uređuju prava i obaveze između Opštine Budva i Dukley Marine u vezi sa preuzimanjem Luke Budva trebala je biti na dnevnom redu današnje sjednice Skupštine Opštine Budva, koja nije održana jer nije bilo kvoruma.

Odluka kojom je Općina Budva dužna platiti čak 585 tisuća eura tvrtki Dukley marina, koja je dosad upravljala Lukom Budva, za preuzimanje, jučer nije prošla skupštinski Odbor za statut i propise. Kako je “Vijestima” rečeno, za odluku nije glasao čak ni jedan od vijećnika Nove srpske demokratije, bivšeg člana DF-a.

Predsjednik Upravnog odbora Javnog poduzeća za upravljanje pomorskim dobrom Blažo Rađenović kazao je kako je ovo javno poduzeće spremno pokrenuti sve postupke oko usklađivanja Statuta, djelokruga i drugih pravnih akata kako bi se

Više o temiIzvor:Poslovni.hr