Kakvo nas vrijeme očekuje u četvrtak? Bit će mirnije, ali kiša i grmljavina i dalje su mogući

SUNCE SE SAKRILO

Foto: čitatelj 24sata/dhmz

Poslijepodne, na kopnu barem djelomice sunčano, a uz promjenjivu naoblaku rijetko će biti moguć tek poneki pljusak

Vrhunac toplinskog vala je iza nas. Barem što se kontinentalnog dijela zemlje tiče. Upozorenja su samo za Jadran, gorje i unutrašnjost Dalmacije zbog povlačenja vrućine južnije, dotoka svježijeg zraka i otvaranja prostora prodorima nešto hladnijeg i vlažnog oceanskog zraka sa zapada, izvijestio je meteorolog Nove TV Darijo Brzoja.

Sutra i dalje postoji mogućnost za pljuskove, grmljavinu, ali i nevrijeme. Moguć je jak vjetar i tuča u kopnenom dijelu zemlje, ali će u četvrtak vrijeme ipak biti manje intenzivno.

U Dalmaciji sunčano i vrlo toplo, noć neće biti ugodna za spavanje, a temperatura će se na moru rijetko spuštati ispod 25 Celzijevaca. Na kopnu ugodnije, uz sjeveroistočnjak, ai na sjevernom Jadranu puhat će bura.

Foto: DHMZ

U Dalmaciji pak južni i jugozapadni. Zbog grmljavinskog nevremena u unutrašnjosti i visokih jutarnjih temperatura na moru na snazi ​​i upozorenje.

Ugodna temperatura

Poslijepodne, na kopnu barem djelomice sunčano, a uz promjenjivu naoblaku rijetko će biti moguć tek poneki pljusak. Temperatura, mnogo ugodnija od proteklih dana, od 26 do 30 stupnjeva, a puhat će i ugodan sjeveroistočni vjetar.

Dalmacija će i sutra biti naša najvruća regija. Temperatura će ići preko 33 Celzijeva stupnja, u nekim mjestima i 36.

Foto: DHMZ

DHMZ zbog visokih noćnih i dnevnih temperatura daje narančasto upozorenje putem Meteoalarma za Dalmaciju, ali i Slavoniju i Istru.

Odaberi temu koju želiš pratiti Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temiIzvor: 24sata.hr