PromoArh: Jedini specijalizirani sajam graditeljstva u Istri u rujnu ponovno otvara svoja vrata

Od 20. do 22. rujna, u porečkoj dvorani Žatika na 4500 m2 unutrašnjeg i 500 m2 vanjskog izložbenog prostora, održava se PromoArh, međunarodni sajam graditeljstva, opremanja i uređenja, koji u svom trećem izdanju još jednom postaje mjesto susreta i povezivanja domaćih i inozemnih tvrtki s područja graditeljstva s postojećim i potencijalnim partnerima i klijentima.

Uspješni prošlogodišnji sajam okupio je čak 80 izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Srbije i Austrije, a uz 200-tinjak poznatih svjetskih brendova, naglasak sajamske ponude bio je na novim tehnologijama, uslugama i trendovima u graditeljstvu. Ovogodišnje izdanje nastavlja se s takvim trendom iu tri dana izlaganja posjetiteljima i izlagačima ponudit će se širok spektar građevinskih materijala, strojeva, opreme i alata, materijala i sustava za zelenu gradnju te održivi razvoj, opremanja interijera i eksterijera BIM-programskih rješenja, informatičkih rješenja za pametne kuće i još mnogo toga. PromoArh je prilika posjetiteljima da na jednom mjestu, od renomiranih stručnjaka u području, iz prve ruke dobiju informacije i savjete o proizvodima, uslugama i novostima, kao i ideje za svoje projekte.

Osim posjetiteljima, sajam je zanimljiv i izlagačima te posjetiteljima iz struke, koji u sklopu Obrazovna točka na predavanjima, radionicama i panel raspravama mogu se upoznati s najnovijim trendovima i razmijeniti informacije s vodećim domaćim i međunarodnim stručnjacima. U tri dana trajanja sajma edukacije će obuhvatiti teme kao što su CO2 neutralna i održiva gradnja, BIM prilagođeni projektantima i eGrađevinski dnevnik, no posjetitelje i izlagače očekuju i druge aktualne teme iz sektora.

Edukacija i predstavljanje novosti na tržištu upravo je jedan od ciljeva sajma, otkriva direktorica Ivana Štiković: “PromoArh je stvoren sa željom kreiranja mjesta susreta i povezivanja ključnih igrača u industriji graditeljstva. Svaki sljedeći sajam želimo napraviti još bolji za naše posjetitelje i izlagače, tako da pripremamo puno toga, a ove godine očekujemo i najveći broj sudionika te izlagača“ poručuje Štiković i dodaje kako je već popunjeno više od 80 posto izložbenih prostora.

Organizator sajma PromoArh je Studio 053 iz Poreča, koji od svog osnutka 1989., sudjeluje u organizaciji mnogobrojnih sajamskih, kulturno-zabavnih, sportskih i kongresnih manifestacija na području cijele Istre. Najznačajniji “proizvod” ove tvrtke je Promohotel – međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam, održan u čak 38 izdanja.

Podršku sajmu pružila je lokalna zajednica, te brojni sponzori, pokrovitelji i partneri među kojima su Grad Poreč – Parenzo, Istarska županija, Turistička zajednica Istarske županije, Hrvatska.

Više o temiIzvor:Profitiraj.hr