Užas kod susjeda: Dječak (6) nakon vikenda s ocem bio pozitivan na kokain

Imao glavobolju i bolove u trbuhu

Naboj mama K, 20. srpnja. 2023. @ 22:48

Ilustracija
IlustracijaFoto: Getty Images

Šestogodišnji dječak nakon provedenog vikenda s ocem kući vratio se pozitivan na kokain. Majka navodi da je centar za socijalnu skrb dugo upozoravala da je otac ovisnik.

Šestogodišnji dječak iz Slovenije bio je pozitivan na kokain nakon što se vratio s vikenda provedenog kod oca. Navodno je majka djeteta duže vrijeme upozoravala centar za socijalni rad u Piranu da 40-godišnji otac nije adekvatan skrbnik te da je već nekoliko godina ovisnik. Otac se sada nalazi u pritvoru.

Kako navodi Televizija Slovenija, kad se dječak vratio od oca žalio se na jaku glavobolju i bolove u trbuhu pa je majka odlučila kupiti test na ilegalne tvari, koji je pokazao da je dječak pozitivan na kokain. Test je ponovljen ukupno dva puta, jednom u Hitnoj pomoći, a drugi put u bolnici u Izoli, a oba su bila pozitivna.

Uz to, djetetu je dijagnosticiran i šum na srcua kako navodi majka, dijete je posljednjih mjeseci imalo učestalo krvarenje iz nosa i anginu, prenosi Nova.rs.

TVS je također naveo da je i učiteljica primijetila da s djetetom nešto nije u redu te da je uznemireno. Otac se trenutno nalazi u pritvoru, a tereti se za kazneno djelo pomaganja konzumacija ilegalnih droga i zanemarivanja maloljetnika te okrutnost.

Ako se ispostavi da je kriv, prijeti mu kaznu od jedne do 12 godina zatvora zbog posjedovanja droge, a do tri godine zatvora za zanemarivanje djeteta.

Više o temiIzvor: Dnevnik.hr