Nova Mreža: Digitalno ljeto

Spremili smo vrlo jak ljetni dvobrojdio teme su prave ljetneBogu hardcorekao i tijekom preostale godine. Tema broja je svemirska ekonomija, uglavnom se odnosi na istraživanje (u poslovnom smislu) i proizvodnju u svemiru. “Značajna buduća vrijednost mogla bi doći od aktivnosti koje se u potpunosti odvijaju u Zemljinoj orbiti, poput istraživanja i razvoja, ali i proizvodnje.”

Željko je napisao još jedan u nizu izvrsnih fintech tekstova – ovaj put o digitalnom euru. Iz uvoda: “Nekoć je proširenje Europske unije bilo visoko na popisu prioriteta. Onda je to stalo (nakon prijema Hrvatske). Digitalni euro politički je projekt kojim se želi osnažiti lojalnost građana eurozone svom tržištu, uvući u eurozonu i građane onih zemalja Unije koje su zadržale svoju nacionalnu vrijednost, ali i ispitati mogućnost širenja eura i izvan Europske unije”.

— tekst se nastavlja nakon oglasa —

Marina donosi raspravu o regulativi umjetne inteligencijenešto što se čini neizbježnim već iu kratkom roku. Zavjesa donosi tekst o najboljim zemljama za digitalni nomadizam – u pravi trenutak, jer ako ćete se odnomaditi, vjerojatno je najbolje da počnete ljeti. I ja imam jedan ljetno obojen tekst – prikaz Garmina InReach Miniidealnog gadgeta za ljetne avanture. Koristio sam ga, doduše, usred meteorološkog vremena, u veljači, ali u pustinjama Omana, gdje je tada toplo kao kod nas sada.

Tajna kolona je mega detaljna analiza stanja u IT industriji Hrvatske. Taj stožerni tekst tehn analitike već smo objavili na Mrežinom webu, ali svakako ćete ga željeti pogledati ponovno, u printu ili digitali.

Od događaja na terenu održali smo se .debugnaša sada već čudovišno velika konferencija za programerio čemu imamo detaljno izvješće, ai održali smo MSD40četrdeseti, jubilarni Mreža Smart Days partnerima iz Omega Softwarea.

Najesen nastavljaju se naše poslovanje ja tehn konferencije – IOT forum je 12. studenogaa F2: Budućnost Fintecha 28. i 29. studenoga. Sačuvajte datum(e). Čuvajte datulje, rekli bi moji omanski frendovi.

Pretplatnici Mreže mogu pristupiti i digitalnom izdanju, ovdje.

Povezane objave

  • Mreža 1/2020: Pogled prema naprijed

  • Nova Mreža: Tri kralja teče godine 2020

  • Nova mreža: globalni i svemirski ICT

  • Nova mreža: Preslagivanja i krize (kao da je ikada bilo drugačije?)

Više o temiIzvor:Bug.hr