Moderni svijet je za njih bio previše: Tročlana obitelj sklonila se u planine. Nakon nekoliko mjeseci pronađeni su njihovi ostaci

Smrt umjesto novog života

Piše A. Ž.,
27. srpnja. 2023. @ 09:25

Ilustracija
Ilustracija
Foto: Getty Images

Život daleko od svega bez pripreme na nove uvjete bio je koban za jednu obitelj u SAD-u.

Htjeli su živjeti smirenije, daleko od ljudi i svega. Nisu se dobro pripremili. Oglušili su se na molbe obitelji. Nakon samo nekoliko mjeseci njihov kraj je bio strašan. Pronađeni su mrtvi, gotovo neprepoznatljivi.

Početkom srpnja planinar je naišao na ljudske ostatke u stanju raspadanja u kampu Gold Creek u nacionalnoj šumi Gunnison. Jedino je to što je ostalo od tročlane obitelji koja je otišla u planine  živjeti daleko od svega tražeći spokoj i mir.

Jedna od sestara isprva se protivila odlasku

Ostaci sestara Christine i Rebecce Vance te Rebeccina 14-godišnjeg sina pronađeni su u udaljenom kampu u Rocky Mountains početkom mjeseca, a mrtvozornik je zaključio da su vjerojatno umrli od gladi ili izloženosti tijekom hladne zime.

Čini se da su počeli kampirati prošlog ljeta, a Rebeccina polusestra Trevala Jara kazala je da su odlučili krenuti u novi život jer se Rebbeci nije sviđalo kamo i kako svijet ide: ”Mislila je da bi bilo bolje da ona, njezin sin i Christine budu sami, daleko od svih.”

Smetala joj je, kaže, stranačka politika, ciklus loših vijesti bez kraja i koronavirus, a Christine čak na početku nije željela ići s njima, no na kraju je pristala jer je smatrala da će tako biti lakše preživjeti, piše Independent.

Početkom kolovoza došli su se pozdraviti s rodbinom i nisu htjeli ni čuti za mogućnost da se predomisle. “Pokušali smo ih zaustaviti, ali nisu htjeli poslušati. Oni su donijeli svoju odluku”, kazala je Jara, prisjetivši se da je Rebecca oduvijek voljela biti sama; piše BBC.

”Umrli su jer nisu bili pripremljeni”

Grupa, uključujući sestre koje su bile u 40-im godinama, nije imala iskustva s preživljavanjem na otvorenom i gledala je videosnimke na internetu kako bi naučila kako preživjeti u surovim krajevima Colorada, rekla je Jara.

“Ne možete ići na internet i gledati videozapise o tome kako živjeti izvan svega, a zatim to zapravo učiniti ako nemate iskustva. Jednostavno ne možete to učiniti. Umrli su od gladi jer nisu bili pripremljeni”, kazala je Jara.

Istražitelji napominju da uzrok njihove smrti još nije utvrđen i neće biti objavljen dok se ne završe toksikološka izvješća.

Mrtvozornik okruga Gunnison Michael Barnes rekao je da su dva tijela pronađena u šatoru, dok je drugo pronađeno vani, na nadmorskoj visini od oko 2900 metara.

”Čini se da su pokušali izgraditi sklonište, ali su odustali kad je stigla zima i umjesto toga su provodili vrijeme u svom šatoru. Pitam se je li zima došla brzo i odjednom su samo bili u načinu preživljavanja u šatoru. Imali su mnogo literature sa sobom o preživljavanju na otvorenom, traženju hrane i sličnim stvarima, ali izgledalo je kao da su zalihe kupili u trgovini”, rekao je Barnes.

Više o temi

Izvor: Dnevnik.hr