Umro na ljetovanju u Hrvatskoj: Liječnik (41) požalio se na prehladu, 12 sati kasnije bio je mrtav

tragedija na odmoru

Piše B. Lu.,
28. srpnja. 2023. @ 09:19

Ilustracija
Ilustracija
Foto: Getty Images

Ono što je trebalo biti opušteno ljetovanje za liječnika i njegovu obitelj završilo je tragedijom. U dobi od samo 41 godine život je iznenada izgubio otac dvoje djece.

Dr. Klaus Ott (41), liječnik za anesteziologiju Sveučilišne bolnice u Augsburgu, iznenada je preminuo tijekom ljetovanja u Hrvatskoj. Kao razlog smrti navodi se trovanje krvi. Na odmor je došao sa suprugom Martinom i dvjema kćerima u dobi od pet i osam godina.

“S dr. Ottom gubimo sjajnog kolegu i kliničara, koji se uvijek brinuo za dobrobit pacijenata i zaposlenika”, rekla je Sveučilišna bolnica Augsburg povodom doktorove smrti, prenosi TAG24.

Ubrzo nakon dolaska na odmor početkom lipnja dr. Ott požalio se na simptome prehlade, njegov brat Hartmut izvijestio je javnost. Kad se osjećao lošije, otišao je u bolnicu, a tamo mu je dijagnosticiran streptokok. Bakterija je dospjela u krvotok i u roku od nekoliko sati uzrokovala otkazivanje organa 41-godišnjaku. Samo 12 sati nakon dolaska u bolnicu je preminuo.

Kako bi svoju šogoricu, koja je kućanica, barem financijski rasteretio, Hartmut Ott je na GoFundMe pokrenuo apel za donacije.

Više o temi

Izvor: Dnevnik.hr