Napad na glavni grad Rusije: Dva drona kretala se prema Moskvi, poznato kako su završili

Kontraofenziva

Piše Hina,
09. kolovoza. 2023. @ 06:39

Napad na Moskvu 1. kolovoza
Napad na Moskvu 1. kolovoza
Foto: Afp

Ruska protuzračna obrana srušila je dva borbena drona koja su išla prema Moskvi, rekao je rano u srijedu njezin gradonačelnik dok se nižu takvi napadi na ruski glavni grad.

 “Potvrđen je pokušaj dvaju borbenih dronova da se probiju u grad. Oba je srušila protuzračna obrana. Jedan u blizini Domodjedova (na jugu Moskve), drugi blizu autoceste prema Minsku”, na zapadu Moskve, napisao je Sergej Sobjanjin na Telegramu, ne navodeći tko je odgovoran za napad.

“Zasad nemamo informacija o eventualnim žrtvama” pada srušenih letjelica, dodao je, rekavši da su spasilačke službe na mjestu događaja.

Ukrajinski napadi bespilotnim letjelicama zaredali su zadnjih tjedana na ruskom teritoriju, nerijetko gađajući Moskvu i anektirani poluotok Krim.

Rusija je u ponedjeljak rekla da je srušila ukrajinski dron u Kaluškoj oblasti, ni 200 km jugozapadno od Moskve, pošto ih je u četvrtak uništila sedam na istom području. U nedjelju je Sobjanjin objavio da je ruska protuzračna obrana srušila dron koji je bio usmjeren prema Moskvi.

Vlasti kažu da je Moskva prošlog tjedna bila na meti više napada dronovima, a u jednom je oštećena zgrada u glavnoj poslovnoj četvrti koja je gađana dvaput u razmaku od nekoliko dana.

Više o temi

Izvor: Dnevnik.hr