Pevex kreće s izgradnjom Centralnog skladišta vrijednog gotovo 13,5 milijuna eura

Foto: Pevex

Autor: Dražen Krajcar

Pevex d.d. u Zagrebu, na lokaciji Jankomir kreće s izgradnjom Centralnog skladišta, odnosno suvremenog logističkog distributivnog centra koji će se prostirati na više od 15.000 četvornih metara s pripadajućim manipulativnim površinama, prometnicama i hortikulturnim sadržajima, priopćili su iz tvrtke.

Izvođač radova na investiciji vrijednoj gotovo 13,5 milijuna eura je Projektgradnja plus d.o.o. iz Slavonskog broda, a predviđen završetak radova je sredina 2024. godine. Projektant i projektni nadzor je Rechner d.o.o iz Osijeka, a glavni projektant arhitekt  Bruno Rechner. Stručni nadzor nad izvođenjem radova obavljat će tvrtka Extructa d.o.o. iz Zagreba.

Foto: Pevex

Zbog dobrog prometnog položaja, blizine zagrebačke obilaznice i pristupa autocesti, zapadni dio Zagreba se pokazao kao idealna pozicija budućeg Pevexovog Logističko distributivnog centra.

Godina u znaku velikih ulaganja

„Ova godina u znaku je velikih kapitalnih ulaganja koja će sigurno pridonijeti daljnjem zacrtanom rastu i razvoju kompanije. Investicijski ciklus, najznačajniji u proteklih nekoliko godina, započeli smo osuvremenjivanjem našeg prodajnog centra u Virovitici, a nastavljamo izgradnjom Centralnog skladišta, prodajnih centara u Poreču i Zaboku te otvaranjem nove trgovine u Vrbovcu. Našim investicijama tu nije kraj jer već smo pri kraju pregovora za još neke lokacije. Cilj nam je u kratkoročnom razdoblju imati 40 prodajnih centara diljem Hrvatske“, istaknuo je predsjednik Uprave Pevexa Krešimir Bubalo.

Centralno skladište PEVEXA na zagrebačkom Jankomiru bit će opremljeno solarnim panelima za proizvodnju električne energije čime se potvrđuje smjer kompanije, a to je razvoj i primjena ekoloških rješenja usmjerenih na očuvanje okoliša i održivog poslovanja te uštede energije.

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr