Voditelj HRT-a šokirao izjavom: ‘Boysi su urbani teroristi’

Foto: Screenshot/HRT/Dobro jutro, Hrvatska

Autor: I.G.

Državni tajnik za sport iz Ministarstva turizma i sporta, Tomislav Družak rekao je kako grčka policija nosi odgovornost za nasilne nemire u Grčkoj u kojima su sudjelovali pripadnici navijača Dinama. On je također osudio navijače, naglašavajući da oni ne mogu biti nazivani navijačima.

Podsjetimo, u ponedjeljak navečer u Ateni su se sukobili Bad Blue Boysi i navijači AEK-a uoči utakmice dvaju klubova, a u huliganskim neredima ubijen je 29-godišnji mladić iz Grčke.

Družak je u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska rekao da su naše institucije i službe svoj posao odradile maksimalno korektno, a istaknuo je i da je crnogorski MUP čak obavijestio grčku stranu o registarskim pločicma.

Boys i odvjetnik brani ‘braću s tribina’: ‘Navijači AEK-a su narkomansko-ljevičarsko-anarhistička banda’

‘Prebacivanje odgovornosti’

“Ja ovdje, u ovom slučaju, nažalost, vidim jedinog ozbiljnog, glavnog krivca – naravno, uz ove koji su krenuli (…) s namjerom da naprave nered (…) – tu ja vidim jedini i ključni propust, u ovom slučaju, kažem, baš službi i policije Grčke”, rekao je Družak, na što je voditelj Ognjen Golubić ustvrdio da je riječ o prebacivanju odgovornosti.

Družak je rekao i da su pokušali, ali nisu uspjeli uspostaviti kontakt s ministarstvom sporta u Grčkoj, dodajući kako misli da će danas doći u doticaj s njima.

Također je rekao da se neredi događaju posvuda u Europi, na svim sportskim borilištima.

Beljak zaziva komunističku metodu za navijače Dinama: On zna što bi s njima

‘Ovo nije izdvojeni slučaj’

“Ovo nije izdvojeni slučaj. Nismo mi izmislili nerede na sportskim borilištima ili oko njih. To je naprosto trend i ne bih, recimo, prihvatio nekakvu činjenicu da su sve zemlje to uredile osim Hrvatske”, rekao je Družak.

Međutim, rekao je da je ovaj događaj sa smrtnom posljedicom možda doista trenutak ili okidač da se stane na kraj huliganizmu. Dodao je da je poistovjećivati ove huligane i navijače uvreda navijačima.

“To nisu navijači”, rekao je Družak, na što je Golubić rekao da bi ih nazvao “urbanim teroristima“.

Autor:I.G.

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr