ANKETA Sve više gradova uvodi ‘sajamske dane’ kako bi mogli raditi. Što mislite o toj mjeri?

by | kol 10, 2023 | Vijesti | 0 comments

PULJAK ODABRAO SVE NEDJELJE

četvrtak, 10.8.2023. u 12:26

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Nakon što je stranka Fokus u svojim gradovima proglasila Gospu sajamskim danom, Ivica Puljak je sve nedjelje u kolovozu i rujnu proglasio sajamskim kako bi štandovi, kiosci i prigodna prodaja mogli raditi

Na Hvaru su Veliku Gospu odlučili proglasiti sajamskim danom i na taj način doskočiti zabrani rada praznicima usred sezone, a uz to oni su sajamskim danom proglasili i 16. kolovoza. 

Na taj način moći će se odvijati prigodna prodaja na kioscima, štandovima i slično.

Nakon Hvara, sličan su potez povukli i Pula, Umag, Crikvenica, a danas je uslijedio još jedan veliki niz.

Prvo su svi gradonačelnici i načelnici stranke Fokus u svojim gradovima proglasili 15. kolovoza sajamskim danom, a radi se o Pirovcu, Samoboru, Svetoj Nedelji, Dugom Selu, Svetom Ivanu Zelini i Križu. 

A potom je i Ivica Puljak odlučio da će sve nedjelje u kolovozu i rujnu proglasiti sajamskim danom. 

– Novim Zakonom o trgovini egzistencija malih obrtnika i trgovina može biti jako ugrožena, pogotovo kada ovise o sezoni i svaki radni dan im je važan. Stoga im na ovaj način želimo pomoći i omogućiti rad u danima kada im je to zabranjeno – rekao je gradonačelnik Ivica Puljak.

Podsjetimo, iz udruge Glas poduzetnika su  pozvali gradonačelnike i načelnike općina da omoguće rad svim poduzetnicima koji žele raditi nedjeljama, praznicima i blagdanima tako da proglase manifestacije ili sajamske dane.

I dok jedni govore da je ovo dobar potez kojim se može doskočiti zabrani rada nedjeljom, drugi pitaju što je s radnicima koji će na te dane morati raditi.

ANKETA: Jesu li sajamski dani dobar potez

.

Odaberi temu koju želiš pratiti

Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temi

Izvor: 24sata.hr