Nakić: Dražen je bio neviđeni radnik, šalili smo se da prati tko je zabio više koševa od njega…

ANEGDOTA BIVŠEG SUIGRAČA

petak, 11.8.2023. u 16:44

Foto: Sinisa Hancic

Ja sam bio klinac, gledao sam što su oni radili. Cibona je tada bila poput Rolling Stonesa, gdje god su se pojavili, bilo je ludo, prisjetio se Ivo Nakić, bivši suigrač Dražena Petrovića

Puno smo se družili, na treningu, terenu i poslije utakmica u izlascima. Dražen je to sve dozirano radio, maksimalno sportski, prisjetio se košarkaškog mozarta umirovljeni hrvatski košarkaš Ivo Nakić (57).

Nakić je s Draženom Petrovićem dijelio dres Cibone, gdje su osim suigrača, bili i veliki prijatelji. Nakić je gostovao u podcastu ‘Jao Mile’ kod bivšeg košarkaša Mileta Ilića, gdje je otkrio anegdote s Draženom.

Foto: Sinisa Hancic

– Imao je tu neviđenu popularnost. Sjećam se kad smo doveli Smodiša u Cedevitu, pričali su mi: “Ivo, kad bi ti znao koliko smo te mrzili,’ prisjetio se Nakić.

Nastavio je…

– Mislio sam da je to nešto zbog Partizana, kad ono… Rekao mi je: ‘Mi studenti stojimo u restoranu, skupljamo novce za Coca-Colu, a ti, Dražen i Franjo, oko vas 30 cura. Igrači koji su izlazili bili su u središtu pažnje, ja sam bio klinac, gledao sam što su oni radili. Nije košarka sve, Cibona je tada bila poput Rolling Stonesa, gdje god su se pojavili, bilo je ludo, posebno s Draženom.

Dražen je bio neviđeni radnik

Nakić kaže da je Petrović najveći radnik kojeg je vidio u karijeri.

– Dražen je bio neviđeni radnik. Nitko nije toliko posvećeno trenirao nakon treninga kao on. Jednom smo igrali s CSKA dva produžetka, Dražen je bio na terenu skoro cijelu utakmicu. Iduće jutro, ja spavam, a on mi kuca na vrata i kaže da idemo trčati. Nosio je oko sebe pojas s utezima, pratio sam što radi, učio i malo stekao takve navike.

Foto: Sinisa Hancic

Nakić ističe kako je Dražen bio svestran igrač s odličnim osjećanjem za dodavanje, ali da mu je prioritet bio postizanje koševa.

– Sve ovisi kako čovjek gleda na to. Bez te doze sebičnosti i egoizma ne možete biti takav igrač. Bio je on i strašan dodavač, nije bio samo šuter, sve je radio u napadu. Mogao je imati i po 20 asistencija, ali prvo se brinuo o sebi. Šalili smo se da zna statistiku drugih igrača i da je pratio da nemaju više koševa od njega. Bio je alfa i omega, tako je bilo. Svima je ‘trpao’ – zaključio je Nakić.

Odaberi temu koju želiš pratiti

Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku

Više o temi

Izvor: 24sata.hr