Odvjetnik roditelja uhićenih Boysa u Grčkoj: ‘Molimo državu da se uključi u postupak’

by | kol 13, 2023 | Vijesti | 0 comments

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX.

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Mario Medak, pravni savjetnik roditelja Dinamovih navijača uhićenih u Ateni nakon ubojstva suparničkog navijača, izjavio je da članovi obitelji mole hrvatsku vlast da se uključi u postupak kako bi im se zajamčila sigurnost u grčkim zatvorima.

”Roditelji i članovi obitelji rekli su mi da izražavaju sućut i žaljenje obitelji preminulog i da mole hrvatsku vlast da se uključe u ovaj postupak i da im se putem kolega osigura sigurnost i da ih se ne razdvaja, ne šalje okolo po grčkim zatvorima gdje bi bili smješteni u zatvorske jedinice s drugim zatvorenicima gdje može doći do eskalacije”, kazao je Medak danas za Dnevnik Nove TV.

Uz to rekao je mu se roditelji obratili s obzirom na izjave njihovih odvjetnika koje su čuli putem medija, a koje ukazuju da im u Grčkoj neće biti osigurano pravo na pošteno suđenje naznačeno u Europskoj konvenciji o ljudskim pravima.

Roditelji zabrinuti

Rekao je da su se neki od uhićenih čuli sa svojim obiteljima te da je riječ o puno mladih osoba u dobi od 18 do 21 godinu kojima bi se, da im se sudi u Hrvatskoj, sudilo sukladno Zakonu o sudovima za mladež. ”Čini mi se da je u Grčkoj ta dob do 25. godine, oni bi u svakom slučaju trebali imati poseban tretman”, dodao je.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX.

Mediji javljaju da je u nastavku istrage nereda koji su u noći s ponedjeljka na utorak izbili u atenskoj četvrti Nova Filadelfija određen istražni zatvor za 70 od ukupno 98 uhićenika. Preostalih 28 uhićenih čeka na ispitivanje kod suca istrage, dodaju.

Medak je izjavio i da su u nekim grčkim medijima objavljena imena svih uhićenika i njihovih roditelja s osobnim podacima i adresama. ”To smatram neprimjerenim. Da se to dogodilo u Hrvatskoj, bilo bi kaznenih postupaka”, zaključio je.

Nitko od Hrvata nije oslobođen: 70 Boysa izašlo pred suca, svi zatvoreni

Autor:Dnevno.hr/ I.L

Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Više o temi

Izvor: Dnevno.hr